Νηστίσιμοι γαριδοκεφτέδες
Υλικά:
2 κουτάλια σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 gr ρύζι βρασμένο
2 κουτάλια σούπας αλεύρι
200 gr γαρίδες μικρές βρασμένες
1 κουταλιά σούπας ντοματόπαστα
1 κουταλιά σούπας ξίδι
1 κουταλιά γλυκού χυμός λεμόνι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουτάλια σούπας θρύμματα ψωμιού
3 κουτάλια σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 gr ρύζι βρασμένο
2 κουτάλια σούπας αλεύρι
200 gr γαρίδες μικρές βρασμένες
1 κουταλιά σούπας ντοματόπαστα
1 κουταλιά σούπας ξίδι
1 κουταλιά γλυκού χυμός λεμόνι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουτάλια σούπας θρύμματα ψωμιού
3 κουτάλια σούπας λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις γαρίδες για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε στην άκρη, στην ίδια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 6 λεπτά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε από τι φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, το αλεύρι, τις γαριδούλες, την ντοματόπαστα, το ξίδι, και 1 κουταλιά από το λεμόνι.
Ανακατεύετε και πλάθεται σε μπαλάκια σαν καρύδια. Περνάτε από τρίμματα του ψωμιού και βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λεμόνι, αλείφετε με το λάδι και ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν. Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου