Κέικ με εσπρέσο με φουντούκια
Υλικά:3/4 ποτηριού φυτική μαργαρίνη
1 ¾ ποτηριού ζάχαρη
2 φλυντζανάκια του καφέ εσπρέσο
1 σφηνάκι κονιάκ
250 gr φαρίνα
1 ποτήρι φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και ρίχνουμε τη φαρίνα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και τα πατάμε ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Αν δεν είναι στεγνό το καλαμάκι σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί το κέικ στο εσωτερικό του.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και ρίχνουμε τη φαρίνα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ και με ένα κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και τα πατάμε ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Αν δεν είναι στεγνό το καλαμάκι σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα φουντούκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί το κέικ στο εσωτερικό του.
Για λάτρεις του καφέ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου