ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015


Τάρτα λάιμ με μπισκοτένια βάση

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα   πτι- μπερ
3 ποτήρια ζαχαρούχο γάλα
1/2 ποτήρι κρέμα τυριού (φιλαδέλφια)
3/4 ποτηριού χυμό lime
1 κουταλιά ξύσμα lime
1 ποτήρι λιωμένο βούτυρο

 
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ, αναμείξτε το βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε τα σε ένα πυρέξ και πιέστε τα μέχρι να γίνουν πάχους 1 εκατοστού. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, ψήστε για 20 λεπτά. Στο μίξερ, ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα τυριού, τον χυμό lime και το ξύσμα lime. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε πάνω από τα ψημένα μπισκότα. Βάλτε ξανά το πυρέξ στον φούρνο για 5 έως 8 λεπτά μέχρι μικρές φούσκες να εμφανιστούν στην επιφάνεια. Μην το αφήσετε να πάρει χρώμα. Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και μετά βάλτε το για λίγο στο ψυγείο για να το σερβίρετε δροσερό. Μπορείτε να κόψετε το φρέσκο lime και να τη διακοσμήσετε. 

 

Τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και τυρί

Υλικά
φιλέτο από στήθος κοτόπουλου  κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 κουτάλια γλυκού μουστάρδα 
110 gr τσένταρ τριμμένο
10 κουτάλια σούπας φρυγανιά αλεσμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
40 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
15 ml ελαιόλαδο
15 gr βούτυρο
120 ml γάλα
240 ml ζωμό κότας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφουμε με λάδι ένα ταψί.Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Πασπαλίζουμε με το τυρί, τη φρυγανιά και την πάπρικα.Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα συνοδεύσουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια καρσαρόλα να κάψουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το αλέυρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υλικά που βράζουν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.Τοποθετούμε το κοτόπουλο που έχουμε ψήσει σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.