Κοτόπουλο με μανιτάρια
Υλικά
1/4 ποτηριού αλεύρι για όλες τις
χρήσεις4 στήθη κοτόπουλου
Αλάτι, Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
370 gr μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
¼ ποτηριού λευκό ξηρό κρασί
φρέσκος μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό
πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθηκαι τα βουτάμε στο αλεύρι, γυρνώντας τες για να
πάει παντού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μια κουταλιά της
σούπας βούτυρο. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά και το
μεταφέρουμε σε ένα άλλο πιάτο. Το καλύπτουμε απαλά με αλουμινόχαρτο και το
αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε στο τηγάνι 2
κουταλιές της σούπας βούτυρο, το θυμάρι και τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι
να μαλακώσουν, περίπου για 6 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και τον κύβο
κοτόπουλου και ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μειωθεί το ζουμί
στο μισό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι ξανά το κοτόπουλο ώστε
να ενωθεί με όλα τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε το πιάτο με
φρέσκο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου