Νηστίσιμο Banoffie
Υλικά
Βάση μπισκότου
300 γραμμάρια μπισκότα ολικής ή οποιοδήποτε νηστίσιμο
5 κουτάλια σούπας φυτική μαργαρίνη
1η στρώση
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
125 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
2η στρώση
4 μεγάλες μπανάνες
Λίγη σκόνη κανέλα
3η στρώση
250 ml φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Κακάο σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα λιώνουμε να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μπισκότο σε μία ταρτιέρα αφού την αλείψουμε πρώτα με λίγη μαργαρίνη.
Πιέζουμε με το πάτο ενός ποτηριού το τριμμένο μπισκότο να πάει παντού (και στα πλαινά τοιχώματα της ταρτιέρας), να γίνει μία λεπτή στρώση και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με το μέλι να ζεσταθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του μπισκότου και στρώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο μπισκότο. Κόβουμε τις μπανάνες σε διαγώνιες φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στη σοκολάτα, να ακουμπάει λίγο η μία πάνω στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στις μπανάνες με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ.
Πασπαλίζουμε το μπανόφι με κακάο κοσκινισμένο και σερβίρουμε.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρίκι και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μπισκότο σε μία ταρτιέρα αφού την αλείψουμε πρώτα με λίγη μαργαρίνη.
Πιέζουμε με το πάτο ενός ποτηριού το τριμμένο μπισκότο να πάει παντού (και στα πλαινά τοιχώματα της ταρτιέρας), να γίνει μία λεπτή στρώση και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος με το μέλι να ζεσταθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του μπισκότου και στρώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο μπισκότο. Κόβουμε τις μπανάνες σε διαγώνιες φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στη σοκολάτα, να ακουμπάει λίγο η μία πάνω στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στις μπανάνες με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ.
Πασπαλίζουμε το μπανόφι με κακάο κοσκινισμένο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου