ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015


Cheesecake με σοκολατένια βάση και κρέμα φράουλας
Υλικά
1 1/2 φακελάκι ζελατίνη
400  
gr φράουλες
200  
gr
τυρί κρέμα
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
200
ml
άπαχο γιαούρτι
180
gr
μπισκότα
50 
gr
σοκολάτα γάλακτος ή υγείας
30 
gr
βούτυρο ανάλατο


Εκτέλεση
Στο   blender ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια  φόρμα με στεφάνι. Αφήνετε να κρυώσει.
Ψιλοκόβετε τα ¾ της φράουλας στο μίξερ και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Σε ένα μπεν-μαρί, λιώνετε τη ζελατίνα με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια ενώνετε με το μείγμα της φράουλας. Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή
.




Πανακότα με nutella και μπισκότα oreo
Υλικά
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
1 λίτρο  κρέμα γάλακτος
1 βαζάκι nutella (μικρό)
3  βανίλιες
1 κουτί μπισκοτα oreο
1 ½  φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη(διαλυμένη σε 6 κουτάλια σούπας νερό)

 
Εκτέλεση
 Ζεσταίνουμε καλά σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος (Προσοχή να μην βράσει). Σε ένα μπολ βάζουμε 6 κουτάλια σούπας νερό και ρίχνουμε την ζελατίνη να φουσκώσει για λίγο. Κατόπιν  την  προσθέτουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες, και ανακατεύουμε   μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την nutella.  Ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε μια φόρμα της καραμελέ και ρίχνουμε αυτό το υπέροχο μείγμα. Και τέλος προσθέτουμε τα υπέροχα μπισκότα oreo σπασμένα σε κομμάτια σε όλη την επιφάνεια και πιέζουμε ελαφρά με το κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά να σφίξει.
Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα την φόρμα σε ζεστό νερό.

 


Πατάτες με κιμά στο φούρνο
Υλικά
5 – 6  Πατάτες κομμένες ροδέλες
1 ποτήρι τυρί cheddar
4 – 5 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
1ποτήρι βραστό νερό
1 ½  ποτήρι γάλα
1 κιλό  κιμά (χοιρινό ή βοδινό)
½  ποτήρι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουτάλια σούπας κέτσαπ
Λίγο  γλυκό πιπέρι (μπαχαρικό)
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες 

 
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Βάλτε σε ένα πυρέξ, τις πατάτες, το μισό τυρί, το μπέικον, το βούτυρο και το βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το γάλα και ψήστε στα  20 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμύδια ανακατεύοντας μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό. Αφού το στραγγίξετε βάλτε μέσα το κέτσαπ και το πιπέρι. Πάνω από τις πατάτες  βάλτε το μείγμα του κιμά. Ρίξτε τα κομμάτια της ντομάτας και το τριμμένο τυρί. Ψήστε για άλλα 15 λεπτά.


Παρασκευή 24 Απριλίου 2015


Εύκολο γλυκό με φράουλες
Υλικά:

12  Μπισκότα σαβουαγιάρ
500
gr Φρέσκες φράουλες
9 κουτάλια σούπας  ζάχαρη άχνη(χωρισμένες 4 + 5 κουταλιές) 
2 κουτάλια σούπας Λικέρ φράουλα ή κονιάκ (προαιρετικό)
400 
ml Κρέμα γάλακτος
1 Βανίλια
3 σοκολάτες
Flake σπασμένες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
 Στρώνετε σε ένα μπολ  τα σαβουαγιάρ. Αν χρειάζεται τα κόβετε μικρότερα κομμάτια για να καλύψετε όλο τον πάτο. Πλένετε τις φράουλες και βάζετε τις μισές σε
blender  μαζί με τις 4 κουταλιές άχνη και τις χτυπάτε να γίνουν πουρές. Δοκιμάζετε κι αν χρειάζετε προσθέτετε κι άλλη λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε. Με κουτάλι μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα σαβουαγιάρ. Βάζετε στο μπολ του μίξερ την κρέμα και χτυπάτε δυνατά, ενώ σταδιακά προσθέτετε τις 5 κουταλιές ζάχαρη και την βανίλια. Ανάλογα με το γούστο σας μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ζάχαρη. Όταν η σαντιγί σφίξει, σταματάτε το χτύπημα. Κράτατε από τις φράουλες που έμειναν 1 - 2 για γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε. Τις προσθέτετε στη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε τη σαντιγί στο μπολ, πάνω από τα μπισκότα.
Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και τις φράουλες που κρατήσατε. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρετε. Καλύτερα να μείνει μερικές ώρες για να τραβήξουν καλά τα σαβουαγιάρ.




Banoffe με σοκολάτα Lacta
Υλικά :
4  μπανάνες κομμένες σε μέτριες φέτες
400 gr  μπισκότα Digestive
200 gr μαργαρίνη, ή Βούτυρο ανάλατο
100gr  ζάχαρη άχνη
250 ml φυτική κρέμα
1 ποτήρι φουντούκια σπασμένα χοντρά
1 πλάκα σοκολάτα με καραμέλα LACTA


Για τη καραμέλα:
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη  (την υγρή)
¾  ποτηριού νερό χλιαρό
¼ ποτηριού γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
1 βανίλια

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη καραμέλα μας, γιατί τη θέλουμε να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με τον νερό, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να κοχλάζει. Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τη βανίλια και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μας δώσει μια λεία κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Θρυμματίζουμε στο blender τα μπισκότα με τη μισή σοκολάτα. Τα βάζουμε στο πυρέξ ενώνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να μας δώσει ένα συμπαγές μείγμα [όχι πολύ υγρό]. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. 
Βάζουμε από πάνω, τα μισά σπασμένα φουντούκια, τις κομμένες μπανάνες, και πάνω από αυτές, περιχύνουμε τη καραμέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Κτυπάμε σε μίξερ  σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τη κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.Στρώνουμε τη σαντιγί μας πάνω από τις μπανάνες και τη καραμέλα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και την υπόλοιπη σοκολάτα αφού την τρίψουμε σε χοντρό τρίφτη.



Κοτόπουλο με μανιτάρια και τυριά στο φούρνο
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
200  gr  μανιτάρια κομμένα σε χονδρές φέτες
1 ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1  κουταλιά σούπας ντοματόπαστα + 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι 
2  ποτήρια  τυριά κίτρινα ανάμεικτα τριμμένα (τσένταρ, γκούντα, ένταμ)

Εκτέλεση
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σοταρετε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι μέχρι να “γυαλίσει” ελαφρώς. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι. Τα σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το μανιτάρια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου. Βάζετε στο τηγάνι και τη ντοματόπαστα με τη ζάχαρη και ανακατεύετε να “βγάλει” τη γεύση και το άρωμά του. Προσθέτετε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βρει τα υγρά του. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στου 190 βαθμούς.  Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σε ένα ταψί. Κόβετε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και τις προσθέτετε πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 10 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό.

 

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015


Trifle με μήλο και μπισκότο

Υλικά
5 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1/2  ποτήρι  μέλι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
225 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2  ποτήρια τριμμένο μπισκότο, μούσλι και ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα (ανακατεμένα)

Εκτέλεση:
Για ένα μεγάλο trifle χρησιμοποιούμε ένα μεσαίο μπολ. Βάζουμε τα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους μήλα, το μέλι, το νερό και τα μπαχαρικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.  Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.  Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.  Δημιουργούμε στρώσεις από τα μήλα, το μπισκότο και τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κανέλα, μέλι ή και σάλτσα καραμέλας, προαιρετικά. Διατηρείται στο ψυγείο.

 

Κινέζικο ρύζι τηγανητό με αυγό
Υλικά
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
5 ποτήρια κρύο, βρασμένο ρύζι
2 φρέσκια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 αυγά χτυπημένα
2 κουτάλια σούπας soyia sauce
2 κουτάλια σούπας καλαμπόκι από κονσέρβα

Εκτέλεση
Σε ένα γουόκ (ή τηγάνι αν δεν έχετε) ρίχνετε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια τα σοτάρετε για ένα με δύο λεπτά.  Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για πέντε λεπτά. Δεν σταματάτε να ανακατεύετε το ρύζι. Το μαζεύετε στο κέντρο του γουόκ ή του τηγανιού και ρίχνετε το αυγό από πάνω.  Μόλις τα αβγά δεν είναι πια ρευστά, κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.




Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και τυρί  μοτσαρέλα
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
4 μανιτάρια φρέσκα
150
gr τυρί μοτσαρέλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (εάν θέλετε)


Εκτέλεση:
Αφαιρείτε το λίπος από τις μπριζόλες τις βάζετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ, έχετε πλύνει, καθαρίσει και κόψει σε μικρότερα κομμάτια τα μανιτάρια. Τα βάζετε σε ένα μπολ και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. 15 λεπτά πριν γίνουν οι μπριζόλες τα βάζετε και αυτά στο ταψί, και 5-6 λεπτά πριν να είναι έτοιμες οι μπριζόλες ανοίγετε ξανά το φούρνο και ρίχνετε στο φαγητό κομμάτια  από μοτσαρέλα. Λιώνοντας και το τυρί βγάζετε από το φούρνο και εάν θέλετε, ρίχνετε στο φαγητό ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015


Παγωμένη σοκολατόπιτα με μπισκότα oreo
Υλικά
2 πακέτα (250 gr) μπισκότα oreo θρυμματισμένα
150 gr βούτυρο λιωμένο
300 gr κουβερτούρα
300 gr κρέμα γάλακτος για τη κρέμα
200 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα όρεο στο blender, τα ανακετεύετε  με το βoύτυρο το οποίο έχετε λιώσει και στρώνετε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.  Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε με τη κουβερτούρα μέχρι να ενωθούν. Τη ρίχνετε στο ταψάκι και το ξαναβάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει το γλυκό χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε το γλυκό σας με το κορνέ σε σχέδια και πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά).

·         Αν δεν σας αρέσει η σαντιγί μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας (φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας) ή και σκέτη.

Γεμιστές πατάτες με τυρί και μπέικον
Υλικά
10 μέτριες πατάτες
100 gr μπέικον ψιλοκομμένο
5 κουτάλια σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
150 gr τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά. Τις  αποσύρουμε από τη φωτιά τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβουμε οριζόντια στην μια επάνω πλευρά τους, αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ κομμένο σε μικρά κυβάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 κουτάλι σούπας βούτυρο και σοτάρουμε για  2 – 3 λεπτά το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τυριά, τη 1 κουταλιά βούτυρο τον μαιντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει (προσοχή θα δούμε με το μάτι, ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο γάλα καθώς το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ σφιχτό). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά . Μόλις τις βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για ομορφιά.


 

Βοδινό στρογκανόφ με ρύζι πασμάτι
Υλικά
500 gr βοδινό σε λεπτές φέτες
250 gr ρύζι πασμάτι
2 κουτάλια σούπας πάπρικα
1 κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
250 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 gr γιαούρτι στραγγιστό
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη πάπρικα με το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το κρέας και το ανακατεύουμε να καλυφθεί από παντού. Βράζουμε το ρύζι για 13 λεπτά σε αλατισμένο νερό ώστε να είναι έτοιμο για το φαγητό. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το το βούτυρο και τα 2 κουτάλια σούπας από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά. Αδειάζουμε το τηγάνι και τα φυλάμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία πριν ρίξουμε το κρέας. Σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα παντού και χαμηλώνοντας τη φωτιά ρίχνουμε μέσα ξανά το μείγμα με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και περιμένουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά ώστε να βράσει απαλά για 2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο ρύζι και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.



 

Τρίτη 21 Απριλίου 2015



Oreo  Cheesecake
Υλικά
2 πακέτα oreo κανονικό μέγεθος
1 πακέτο mini oreos (για τη διακόσμηση)
400 gr cream cheese
400 ml κρέμα γάλακτος
6 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
2 με 3 κουτάλια  βούτυρο

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα (κρατήστε 6 στην άκρη για τη γέμιση της κρέμας) στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα πλέον oreo με λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βραχούν όλα με το βούτυρο και τα απλώνουμε σε μια βάση για τσιζκέηκ (φόρμα στεφάνι). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το cream cheese, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την παγωμένη πια σαντιγύ. Ανακατεύουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε τα 6 μπισκότα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, σε χοντρά κομμάτια. Απλώνουμε το μείγμα στη ψημένη (και κρύα πλέον) βάση και διακοσμούμε με τα mini oreos (ή με κανονικά, σπασμένα στο χέρι). Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.



Ομελέτα φούρνου σαν πίτσα!!!

Υλικά
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
250
gr τυρί Cheddar  κομμένο σε μπαστουνάκια
250
gr
  μοτσαρέλα
200 ml Κρέμα γάλακτος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε λίγο ακόμη. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.  Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια.Προσθέτετε το cheddar και πάνω από αυτό τη μοτσαρέλα σε φέτες. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.