Cheesecake με
σοκολατένια βάση και κρέμα φράουλας
Υλικά 1 1/2 φακελάκι ζελατίνη
400 gr φράουλες
200 gr τυρί κρέμα
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
200 ml άπαχο γιαούρτι
180 gr μπισκότα
50 gr σοκολάτα γάλακτος ή υγείας
30 gr βούτυρο ανάλατο
Εκτέλεση
Στο blender ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια φόρμα με στεφάνι. Αφήνετε να κρυώσει.
Ψιλοκόβετε τα ¾ της φράουλας στο μίξερ και έπειτα ανακατεύετε καλά με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Σε ένα μπεν-μαρί, λιώνετε τη ζελατίνα με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και στη συνέχεια ενώνετε με το μείγμα της φράουλας. Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Ανοίγετε τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά κομματάκια φράουλας στην κορυφή.