Φλογέρες με σοκολάτα και μπανάνα
Υλικά:
7 φύλλα κρούστας για γλυκά
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Λάδι για το τηγάνισμαΥλικά κρέμας
2 μπανάνες
6 κοφτές κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
4 κουτάλια σούπας κακάο
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη
2 μπανάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη κρέμα σοκολάτας.Ρίχνουμε στο blender τις 2 μπανάνες με το κακάο, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μία παχύρευστη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο τη κρέμα να παγώσει για 1/2 ώρα και να σταθεροποιηθεί.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα διπλώνουμε από τη μακριά τους πλευρά και με ένα ψαλίδι τα μοιράζουμε στα δύο.
Βγάζουμε τη κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε τα κομματάκια μπανάνας. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε 1-2 κουταλιές σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο.
Διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε σε φλογέρες.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις φλογέρες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις φλογέρες πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο τη κρέμα να παγώσει για 1/2 ώρα και να σταθεροποιηθεί.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας τα διπλώνουμε από τη μακριά τους πλευρά και με ένα ψαλίδι τα μοιράζουμε στα δύο.
Βγάζουμε τη κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε τα κομματάκια μπανάνας. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε 1-2 κουταλιές σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο.
Διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε σε φλογέρες.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τις φλογέρες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις φλογέρες πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου