Σαλάτα μπρόκολο με σάλτσα από ταχίνι
Υλικά:μπρόκολο 750 gr
σέλινο 2 κλωνάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο 2 κουτάλια σούπας
φρέσκα κρεμμυδάκια 2 μέτριου μεγέθους, ψιλοκομμένα
καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
φουντούκια (ή κουκουνάρια) 4 κουτάλια σούπας, καβουρντισμένα
σταφίδες 2 κουτάλια σούπας (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού
σησαμέλαιο 80 ml
χυμός λεμονιού 2-3 κουτάλια σούπας
ταχίνι 150 gr
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά (προσοχή να μην παραβράσει). Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το βρασμένο μπρόκολο με το σέλινο. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Τότε προσθέτετε τα φουντούκια (ή κουκουνάρια) και τις σταφίδες (προαιρετικά) και ανακατεύετε για 2 -3 λεπτά. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το μπρόκολο και το σέλερι και κρατάτε το υπόλοιπο στην άκρη. Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο με το σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και μόλις τα υλικά ομοιογενοποιηθούν προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα από το τηγάνι και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου