Σοκολατένιος Χαλβάς Νηστίσιμος
Υλικά
½ ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλα
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά για να γίνουν σιρόπι. Την ίδια στιγμή βάζετε το λάδι σε μέτρια φωτιά να βράσει προσέχοντας να μην κάψει και προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα και να ψηθεί. Βγάζετε την κανέλα από το σιρόπι και όσο είναι ζεστό προσθέτετε σιγά σιγά στο σιμιγδάλι. Κάθε φορά που προσθέτετε λίγο σιρόπι ανακατεύεται το σιμιγδάλι. Βράζετε το χαλβά σε μέτρια θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βγάζετε το χαλβά από την φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα. Ανακατέψετε πολύ καλά για να λιώσει η σοκολάτα. Βάλτε το χαλβά σε μια φόρμα της επιλογής σας και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.
Διακοσμείτε το χαλβά με χοντροκομμένα φουντούκια.