ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015


Μακαρονάδα με καπνιστό  σολομό
 
Υλικά:
1 συσκευασία καπνιστό σολομό 200 γραμμάρια
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί
1/2 ποτηράκι κρασιού βότκα
1/2 ποτήρι άνηθο
250 ml φυτική κρέμα για μαγειρική
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Χυμό από ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Πιπέρι
Μακαρόνια σπαγγέτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό  και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και τη βότκα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια, τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τον άνηθο, το πιπέρι, το χλιαρό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Βράζουμε για μερικά λεπτά και δοκιμάζουμε τη γεύση. Αν θέλουμε πιο ξινή γεύση προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, συμπληρώνουμε στη σάλτσα το ξύσμα και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει και μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε μέσα στη τηγάνι και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου