ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015


Γαλακτομπόυρεκο Νηστίσιμο

Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
λάδι για το άλειμμά τους


Για την κρέμα:
1 ποτήρι  κρέμα γάλακτος φυτική
2 1/2 ποτήρια νερό συν 1/2 ακόμα για το Corn Flour
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι
1/2 ποτήρι  Corn Flour
1 βανίλια


Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι  νερό
λίγη κανέλα ή ένα ξύλο κανέλας


Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη φυτικη κρεμα γάλακτος να βράσει μαζί με τα 2 1/2 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει την αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε. Διαλύουμε το corn flour  στο 1/2 ποτήρι νερό. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει εντελώς. Στο τέλος βάζουμε και τη βανίλια.
Λαδώνουμε  ένα ταψί. Βάζουμε κάτω ένα φύλλο το λαδώνουμε και διπλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μήκος του. Ξαναλαδώνουμε και στρώνουμε το επόμενο φύλλο. Συνεχίζουμε στρώνοντας κάτω λιγότερα φύλλα απ' ότι στο πάνω μέρος του γλυκού. Εγώ έστρωσα 6 φύλλα κάτω και 7 πάνω. Μόλις στρώσουμε όλα τα φύλλα κάτω, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
Πάνω από την κρέμα συνεχίζουμε να στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο που στρώσαμε τα κάτω. Το φύλλο της επιφάνειας θα το αφήσουμε αλάδωτο.  Κόβουμε την επιφάνεια σε κομμάτια και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να   ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 5- 6 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 2 λεπτά. Το σιροπιάζουμε με την κουτάλα της σούπας με καυτό σιρόπι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου