Αφράτη Ομελέττα φούρνου
Υλικά
50 gr βούτυρο και
έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους2 μέτρια πράσα ξεπλυμένα καλά και ψιλοκομμένα
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
12 μεγάλα αυγά
800 ml. γάλα
Αλάτι-πιπέρι
300 gr τριμμένη γραβιέρα
250 gr καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κύβους
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και βουτυρώνουμε ένα οβάλ πυρίμαχο
σκεύος. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 2 κουτάλια σούπας
ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα πράσα και ρίχνουμε
αρκετό αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να
μαλακώσουν τα πράσα για 10’-15’. Αν πάρουν αμέσως χρώμα βάλτε τη φωτιά στο
χαμηλό. Σε ένα μπολ μ το σύρμα τα αυγά με το γάλα προσθέτοντας
αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε το πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στον πάτο του 1/3
από το τυρί από πάνω ρίχνουμε ½ από τα πράσα και το ζαμπόν και στη συνέχεια τα
υπόλοιπα πράσα και το υπόλοιπο ζαμπόν. Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και
πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου μέχρι που να
καρφώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό. Μόλις ετοιμαστεί το
αφήνουμε να κρυώσει 5 -10 λεπτά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου