Cheesecake λεμονιού Νηστίσιμο
Υλικά:
1 ποτήρι φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική1 ποτήρι ζεστό νερό
1 ποτήρι κρύο νερό
14 μπισκότα τύπου digestive ολικής αλέσεως
Blackcurrant filling ή μαρμελάδα λεμόνι
Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό και διαλύουμε το ζελέ πολύ καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα σε σφικτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το κρύο νερό στο ζελέ και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στη φυτική κρέμα.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνει η κρέμα μας λεία χωρίς κομμάτια από σαντιγί. Τρίβουμε τα μπισκότα στο blender να γίνουν σκόνη.
Παίρνουμε 6-7 μικρά ποτηράκια κρασιού και με ένα κουτάλι μοιράζουμε σε ίσα μέρη το τριμμένο μπισκότο. Αδειάζουμε προσεκτικά τη κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή τριμμένο μπισκότο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα σε σφικτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το κρύο νερό στο ζελέ και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στη φυτική κρέμα.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνει η κρέμα μας λεία χωρίς κομμάτια από σαντιγί. Τρίβουμε τα μπισκότα στο blender να γίνουν σκόνη.
Παίρνουμε 6-7 μικρά ποτηράκια κρασιού και με ένα κουτάλι μοιράζουμε σε ίσα μέρη το τριμμένο μπισκότο. Αδειάζουμε προσεκτικά τη κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή τριμμένο μπισκότο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου