ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015


Pavlova  με nutella και φράουλες
Υλικά:
4 ασπράδια αυγών
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια γλυκού corn flour
1 κουταλάκι γλυκού λευκό ξύδι
3 κουταλάκια γλυκού σκόνη κακάο
250ml κρέμα γάλακτος συμπυκνωμένη
1/2 ποτήρι Nutella (ή περισσότερο αν θέλετε … )
1 ποτήρι φράουλες (κομμένες σε φέτες ή σε κυβάκια)

 Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο ταψιά.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε ασπράδια έως ότου γίνουν μαρέγκα. Βαθμιαία προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά μέχρι το μείγμα να γίνει γυαλιστερή και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτουμε στη μαρέγκα το κορν φλάουρ, το ξύδι και το κακάο σκόνη. Χωρίζουμε τη μαρέγκα μας σε δύο ίσα μέρη και τη μεταφέρουμε στα ταψιά με τη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, δίνουμε στη κάθε μαρέγκα σχήμα κυκλικό με ψηλές πλευρές. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου μας στους 120 βαθμούς και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια, βγάζουμε τις μαρέγκες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (τουλάχιστον μία ώρα). Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει.  Αφού κρυώσουν οι μαρέγκες τοποθετουμε στη βάση μιας πιατέλας λίγη κρέμα και από πάνω βάζουμε μαρέγκες  κρέμα , νουτέλα και φράουλες. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φυσικά τελειώνουμε με τις φράουλες.
 

Thai  Chicken
Eύκολο φαγητό με λίγες θερμίδες

 Υλικά:
2 κουτάλια σούπας  soyia sauce
2 κουταλάκια  γλυκού ελαιόλαδο
2 – 3  στήθη κοτόπουλου
1/2  ποτήρι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 ποτήρι κόλιαντρο
1 κουταλάκι  γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι  γλυκού τζίντζερ
3 σκελίδες  ​​σκόρδο
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά  σούπας ψημένο σουσάμι
μαρούλι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το σκόρδο σε σκόνη και το τζίντζερ και πασπαλίζετε το κοτόπουλο. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κοτόπουλο. Μόλις αρχίζει να ψήνεται, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη πιπεριά και τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε για δύο λεπτά. Ύστερα προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με μαρούλι και πασπαλίζετε με σουσάμι και κόλιαντρο.
 


Δευτέρα 27 Απριλίου 2015


Ωραιότατο γλυκό με κακάο και μπισκότα
Yλικά:

350  μπισκότα digestive 

250 gr βούτυρο

190 gr ζάχαρη άχνη

2 αυγά

50 gr κακάο

60 gr κονιάκ

Για την κρέμα

600  gr κρέμα γάλακτος  

60 gr. ζάχαρη άχνη

30 gr κονιάκ

 
Eκτέλεση:
Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο το ρίχνουμε πάνω στα τεμαχισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπισκότα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σαντιγί. Όταν αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουμε το κονιάκ.
Αδειάζουμε το μισό  μείγμα σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με μπισκότα και πάλι κρέμα.  Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.  Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας με κομμάτια σοκολάτας.




Κοτόπουλο με κρασί και κρέμα γάλακτος
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
350 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι  φρεσκοτριμμένο
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας worcestershire sause  ( προαιρετικά)
80 gr παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
100 ml ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.  Βγάζετε τις μερίδες  κοτόπουλου και ρίχνετε στην κατσαρόλα  τα κρεμμύδια και το μπέικον και τα σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί και τη worcestershire sause    (προαιρετικά). Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε και το ζωμό κοτόπουλου και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 40 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε  την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και αν θέλετε συνοδεύετε με ρύζι. 
Πικάντικη πατατοσαλάτα με μπέικον μουστάρδα και μέλι 
 
Υλικά:
500  gr πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
200 gr  μπέικον ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο  ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πράσο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά  σούπας ξίδι
150 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 
2 κουτάλια σούπας μέλι 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον , για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπέικον, το σέλινο, το πράσο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα με  το μέλι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
 
 

Κυριακή 26 Απριλίου 2015


Δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και ανανά και αμύγδαλα

Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (μπορεί να είναι χαμηλό σε λιπαρά)
2 φλιτζάνια ανανά φρέσκο σε κομματάκια ή 2 κονσέρβες ανανά, στραγγισμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα σε κομματάκια
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε τον ανανά καλά στραγγισμένο από τα υγρά του. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ και αν θέλουμε γαρνίρουμε την επιφάνεια με κομμάτια από ανανά και αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει ή το βάζουμε σε ατομικά ποτήρια ή μπολάκια.
 
 

Νόστιμο και γρήγορο γλυκό ψυγείου
Υλικά:
125 gr βούτυρο ανάλατο
1 κουβερτούρα ή 2 σοκολάτες της προτίμησή σας των 100
gr
.
5 κουτάλια σούπας
corn flour

1 γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι  νερό
3 - 4 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα πτι –μπερ


 
Για τη σαντιγί
1 κουτί Μόρφατ σε τενεκεδάκι
Μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο


 Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις σοκολάτες να λιώσουν και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε το
corn flour, αφού το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα.Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως το μείγμα να πήξει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Τοποθετούμε σε ένα pyrex το σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάμε τη Μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.Αφού παγώσει λίγο το σοκολατένιο μείγμα, στρώνουμε τη σαντιγί και από πάνω τρίβουμε λίγη σοκολάτα.



Χοιρίνά φιλετάκια με γιαούρτι και μουστάρδα
Υλικά
800 gr  χοιρινά φιλετάκια (ψαρονέφρι) κομμένο σε χοντρές φέτες
2 κουτάλια  σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
250 gr  στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι  τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόψτε το  χοιρινό  σε χοντρές φέτες και τα αλατοπιπερώστε. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο λάδι και βάλτε το κρέας σας. Ραντίστε το με λίγο λάδι. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάλτε αλουμινόχαρτο. Ψήστε το στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε το κάλυμμα και αλείψτε το κάθε κομμάτι κρέατος με μουστάρδα και λίγο γιαούρτι. Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.