ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016


Cupcakes με nesquik
Υλικά

1 ποτήρι λάδι 
½ ποτήρι ζάχαρη
250
ml χυμό πορτοκάλι (έτοιμο, όχι φρεσκοστυμμένο)
250
ml
σόδα αναψυκτικό
2 βανίλιες 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
6 κουταλιές κακάο
 NESQUIK

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά, πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά (δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά). Βάζουμε τα χαρτάκια στις θήκες για τα κεκάκια και σε κάθε θήκη βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα γαρνίρουμε (με κορνέ ή κουτάλι) με πραλίνα φουντουκιού ή έτοιμη μους σοκολάτας .




Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Υλικά:
2 ποτήρια ζάχαρη
6 κουτάλια σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 ποτηριού κακάο
1/4 κουταλάκι  γλυκού σόδα
1 ποτήρι ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε τετράγωνα  κομμάτια και  πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.



Κοτόπουλο με κάσιους και κάρυ

Υλικά
700 gr φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κουτάλια της σούπας κάρυ, σε σκόνη
1 γεμάτο κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
50 gr κάσιους, ανάλατα, ολόκληρα
8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι. Σοτάρουμε τους κύβους του κοτόπουλου γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο. Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο, αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.