Σοκολατόπιτα υγρή με κρέμα
μασκαρπόνε
Υλικά
Για τη Σοκολατόπιτα:
500
gr σοκολάτα σε κομματάκια2 κουτάλια σούπας σιρόπι βανίλιας (έτοιμο σε υπεραγορές)
125 gr βούτυρο κρύο σε κομματάκια + 2 κουτάλια σούπας για άλειμμα ταψιού
4 αυγά
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
Για
τη κρέμα Μασκαρπόνε/Καφέ:
200
gr τυρί μασκαρπόνε2 κουτάλια σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με στεφάνι.
Για τη Σοκολατόπιτα:Λιώνετε σε μπεν μαρί, τη
σοκολάτα μαζί με το σιρόπι βανίλιας και το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά
διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει
ελαφρά. Σε ένα μπολ τοποθετείστε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με
το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει πολύ
και ασπρίσει καλά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά
με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε
στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 17 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το
αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί. Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάτε, αργά και πολύ
προσεκτικά, από τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά. Αφαιρείτε απαλά το τσέρκι
και όπως είναι η σοκολατόπιτα πάνω στη βάση του ταψιού, τη βάζετε στο
ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει 1 ώρα. Αυτό το στάδιο της 1 ώρας παγώματος
είναι πολύ σημαντική διότι θα καθορίσει το υγρό κέντρο της σοκολατόπιτας.
Για τη κρέμα Μασκαρπόνε/Καφέ: Εν τω μεταξύ, διαλύετε το
καφέ σε 1 κουταλιά σούπας βραστό νερό
και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζετε το μασκαρπόνε,
το καφέ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθούν.
Για να σερβίρετε: Κόβετε ένα κομμάτι
σοκολατόπιτας, τη γαρνίρετε με 1 κ.σ. κρέμα μασκαρπόνε τυριού, με φλύδες
σοκολάτας και παγωτό σορμπέ σοκολάτας.