ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016


Σοκολατόπιτα υγρή με κρέμα μασκαρπόνε

Υλικά

Για τη Σοκολατόπιτα:
500 gr σοκολάτα σε κομματάκια
2 κουτάλια σούπας σιρόπι βανίλιας (έτοιμο σε υπεραγορές)
125 gr βούτυρο κρύο σε κομματάκια + 2 κουτάλια σούπας για άλειμμα ταψιού
4 αυγά
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι κοσκινισμένο

Για τη κρέμα Μασκαρπόνε/Καφέ:
200 gr τυρί μασκαρπόνε
2 κουτάλια σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με στεφάνι. 
Για τη Σοκολατόπιτα:Λιώνετε σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα μαζί με το σιρόπι βανίλιας και το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα μπολ τοποθετείστε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει πολύ και ασπρίσει καλά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 17 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί. Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάτε, αργά και πολύ προσεκτικά, από τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά. Αφαιρείτε απαλά το τσέρκι και όπως είναι η σοκολατόπιτα πάνω στη βάση του ταψιού, τη βάζετε στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει 1 ώρα. Αυτό το στάδιο της 1 ώρας παγώματος είναι πολύ σημαντική διότι θα καθορίσει το υγρό κέντρο της σοκολατόπιτας.

Για τη κρέμα Μασκαρπόνε/Καφέ: Εν τω μεταξύ, διαλύετε το καφέ σε 1 κουταλιά σούπας  βραστό νερό και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, το καφέ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθούν.

Για να σερβίρετε: Κόβετε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας, τη γαρνίρετε με 1 κ.σ. κρέμα μασκαρπόνε τυριού, με φλύδες σοκολάτας και παγωτό σορμπέ σοκολάτας.


Ρύζι  στο φούρνο με  μοτσαρέλα

Υλικά:
1 ποτήρι γραμμάρια ρύζι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
1 μοτσαρέλα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:
Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, ώστε να είναι al dente. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε, ενώ είναι ακόμα ζεστό το ρύζι, το βούτυρο και τη μισή τριμμένη παρμεζάνα. Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε με λίγο λάδι και ρίξτε τη τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα βάλτε το μισό ρύζι και απλώστε με μια σπάτουλα. Από πάνω βάλτε τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες και μετά ρίξτε και το υπόλοιπο ρύζι και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρις ότου ροδίσει.

 

Eύκολο κέικ καρότου

Υλικά
5 τριμμένα καρότα
300
gr  γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 κουταλάκια  μπέικιν πάουντερ
400
gr ζάχαρη
500
gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα τριμμένα καρότα, το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
Ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ρίξτε σιγά σιγά στο μείγμα σας ανακατεύοντας.
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήστε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς. (δοκιμάστε το κόλπο με το μαχαίρι για να δείτε αν είναι έτοιμο)
Μόλις κρυώσει, τοποθετήστε κατακόρυφα το κέρμα και διακοσμήστε ή με κάποιο γλάσο γιαουρτιού ή με ζάχαρη άχνη.