ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016


Νόστιμα ψωμάκια σοκολάτας
Υλικά:
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml γάλα
30 ml αραβοσιτέλαιο
Κρόκος 1 αυγού
 50 gr ζάχαρη
 30 gr σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
 5 gr μαγιά ξερή
 Γάλα για την επιφάνεια

Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, εκτός από τη σοκολάτα, και ανακατέψτε για περίπου δύο λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα συστατικά ένα μίγμα. Στο τέλος ρίξτε τη σοκολάτα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και τοποθετείστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες. Βάλτε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τις με γάλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

 
 
Κέικ καρότου με νιφάδες βρώμης
Υλικά
250 gr  μαργαρίνη soft
300  
gr
καστανή ζάχαρη
4 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
¾ κουταλάκια κάρδαμο σκόνη
2 πρέζες αλάτι
250
gr
καρότα τριμμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
230
gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
120  gr νιφάδες βρώμης
2 ½ κουταλάκια
baking powder
.

Εκτέλεση
Χτυπάτε σε μπολ τη μαργαρίνη ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη εξακολουθώντας το χτύπημα, ώσπου να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ρίχνετε στο μπολ τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλάτι, τα καρότα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και τα ρίχνετε στο αρχικό μπολ. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Το ψήνετε 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.
 
 
 

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
 
κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα
 
σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
 
σε φέτες
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
 400
gr ντοματάκια 
ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100
gr γιαούρτι με 2% 
λιπαρά
Βρασμένο ρύζι για το
 Σερβίρισμα


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄ λεπτά, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ λεπτά και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄ λεπτά. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.