ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015


Δίχρωμη τούρτα

Υλικά για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)

Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα

4 ποτήρια γάλα
1 βούτυρο ανάλατο (250
gr )
6-8 κουτάλια σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
6 κουτάλια σούπας
corn flour
80 gr κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Nutella

Υλικά για τη λευκή κρέμα

1 κουτί τενεκεδένιο
Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Nutella για το στόλισμα

 
Εκτέλεση
Τοποθετώ  τα μπισκοτα σε μια φόρμα με στεφάνι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το corn flour και ανακατεύω να λιώσει.Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη nutella.Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ''πέτσα'' και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Nutella και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!




Γλυκό με ανανά γιαουρτι και κρέμα γάλακτος
Υλικά: 

750 gr στραγγιστό γιαούρτι

500 gr σαντιγί

2 κονσέρβες ανανά μεσαίου μεγέθους (ή μια για στόλισμα)

Αμυγδαλόκουνες  (1 ποτήρι)

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη σαντιγί. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτό το μείγμα τον ανανά ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με το κουτάλι.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Το στρώνουμε καλά.Γαρνίρουμε με φέτες και κομμάτια ανανά και με αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες.




Bottom of Form
 

Ασιατικό Κοτόπουλο

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα
30
gr
πιπερόριζα σε σκόνη
20
gr κάρυ 
4 κουτάλια σούπας  χυμό μοσχολέμονου
Ξύσμα ενός λεμονιού
4 κουτάλια σούπας νερό
4  κουτάλια σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες, βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να κάψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε την πιπερόριζα, το κάρυ και το ξύσμα λεμομιού, και τα αφήνουμε όλα μέσα στο τηγάνι για άλλα 4-5 λεπτά.Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λέμονιου, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Τα φιλετάκια κοτόπουλο Asian,  είναι έτοιμα για σερβίρισμα.



Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015


Black Forest  στο ποτήρι

Υλικά
6 φέτες κέικ σοκολάτας
400
gr
 γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
500 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100
gr κουβερτούρα τριμμένη
50
gr  κονιάκ
Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά


Εκτέλεση
Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.  Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι. Περιχύνουμε με το σιρόπι. Παίρνουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε φλούδες σοκολάτας (με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες).


Σαλάτα με γαρίδες αβοκάντο και σος Ταϊλάνδης

Υλικά:
10 ποτήρια ανάμεικτα πράσινα σαλατικά
150 gr κατεψυγμένο αρακά (μπιζέλι) που έχει ξεπαγώσει
150 gr φέτες αβοκάντο
24 γαρίδες μέτριες, χωρίς κέλυφος και ψημένες
50 gr cashew nuts

Για τη σος
70 ml ελαιόλαδο
20
ml
σησαμέλαιο
80
gr  sweet chilly sauce

80
ml soy sauce

Eκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σος της σαλάτας, κτυπώντας όλα τα υλικά της σε ένα σέικερ ή σε ένα blender. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα, τοποθετούμε σαν βάση τα σαλατικά, βάζουμε επάνω τον αρακά, τα κομμάτια αβοκάντο, τις γαρίδες, τα cashew nuts και περιχύνουμε με κουταλιές από τη σος.



Ψάρι φιλέτο με πιπέρια και λαχανικά στη λαδόκολλα

Υλικά
4 φιλέτα γλώσσα ή άλλο ψάρι
2 πιπεριές κομμένες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πατάτα κομμένη κύβους
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
4 κουτάλια σούπας λευκό κρασί
Χυμός από λεμόνι
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε
Σε τέσσερα κομμάτια λαδόκολλα στρώνουμε τα λαχανικά και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε σε πακέτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Σερβίρουμε με λεμόνι.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015


Δροσερή μους λεμόνι

Υλικά
500 gr  γιαούρτι, στραγγιστό
1 γάλα, ζαχαρούχο
χυμό και ξύσμα από 1-2 λάιμ (μοσχολέμονα)
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, βιολογικό
6 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το γιαούρτι, το γάλα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ.Σε ποτήρια του μαρτίνι ή σε χαμηλά ποτήρια μοιράζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 1 ώρα. Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με θρυμματισμένα μπισκότα.



Παγωτό Βύσσινο – μπισκότο

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
1 σαντυγί ( Garni)
500 gr  κρέμα γάλακτος
500 gr  μαρμελάδα βύσσινο

 
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μιξερ τα ζαχαρούχα με τη κρέμα γάλακτος και το garni για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατάψουν. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνοντας μέσα τα μπισκότα χοντροκομμένα και τα 400 gr μαρμελάδα. Όταν ανακατευτουν καλά, σταματάμε να χτυπάμε και τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάξυψη για 4 ωρες. Αφού περάσουν οι 4 ώρες, βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ξανά με το μίξερ.Το στρώνουμε σε ένα μεγάλο τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε αν θέλετε με σιρόπι βύσσινο (ζεσταίνουμε 100 gr μαρμελάδα βυσσινο μαζί με 2 κουταλάκια γλυκού νερο και ανακατεύουμε)



Μακαρόνια με τόνο και λαχανικά

(κρύο πιάτο)

Υλικά
300  gr μακαρόνια της αρεσκείας σας
1 τόνο κονσέρβα σε νερό
200 gr καλαμπόκι βρασμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
4 - 5 ντοματίνια
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 αγγουράκια τουρσί
2 κουτάλια σούπας μαγιονέζα, προαιρετικά 
λίγο άνηθο
1 κουταλιά  σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό κρατώντας τα al dente. Τα ραντίζετε με ελαιόλαδο. Ύστερα, ψιλοκόβετε τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τις πιπεριές σε κύβους. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ντοματίνια, τα οποία προσθέτετε στο τέλος, κομμένα στην μέση. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 45 λεπτά..


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015


Ανάποδο κέικ με ροδάκινα
Υλικά 
¼ ποτηριού βούτυρο
½ ποτήρι  ζάχαρη μαύρη
1  ½ ποτήρι ροδάκινο κομμένο σε φέτες
1  ¼ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1  ¼ κουταλάκι γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ ποτήρι μαλακό βούτυρο
3/4 ποτηριού  ζάχαρη
1 αυγό
1  βανίλια
1/3 ποτηριού γάλα

Εκτέλεση
Αρχικά βάλε στο ταψί το ¼ του ποτηριού βούτυρο. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και άφησε το ταψί για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και βάλε μέσα την μαύρη ζάχαρη. Άλειψε καλά μέχρι να πάει η ζάχαρη παντού στο ταψί ομοιόμορφα. Βάλε τις φέτες του ροδάκινου μέσα και άφησε το ταψί στην άκρη. Στη συνέχεια σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το ½ ποτήρι βούτυρο με ένα μίξερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε την  ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα για λίγο μέχρι να αναμειχθούν τα 2 υλικά. Πρόσθεσε μετά το αυγό και την βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλε τη ζύμη στο ταψί πάνω από τα ροδάκινα. Ψήσε για 45 έως 50 λεπτά.Όταν είναι έτοιμο βγάλε το ταψί και άφησέ το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάλε το κέικ από το ταψί και αναποδογύρισέ το.Σέρβιρε αμέσως.



Frozen yogurt κεράσι

Υλικά
¼ ποτηριού ζάχαρη
¼ ποτηριού νερό
3 - 4 μεγάλα φύλλα βασιλικού
1 ποτήρι φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη
3 ποτήρια γιαούρτι

Εκτέλεση
Βάλε την ζάχαρη, τα φύλλα βασιλικού και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και άφησε μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Βράσε για 4 - 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατέβασε από την φωτιά και άφησε σε μια άκρη μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τα κεράσια, την ζάχαρη και το σιρόπι. Βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανακάτεψε το γιαούρτι με το σιρόπι. Βάλε σε μια παγωτομηχανή. Έπειτα πρόσθεσε το παγωτό σε ένα μπολ και αμέσως μετά στην κατάψυξη.  Βγάλε από την κατάψυξη και καλή απόλαυση!

 
 

Σαλάτα με γιαουρτι κοτόπουλο και σταφύλι

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου
3 κουτάλια σούπας γιαούρτι
1 ποτήρι χωρίς κουκούτσια κόκκινα σταφύλια, κομμένα στην μέση
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 πρέζα χοντρό αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 ποτήρια ανάμεικτη πρασινάδα (σπανάκι και μαρούλι)
2 κουτάλια σούπας καραμελωμένα καρύδια

Εκτέλεση:
Βράζουμε αλατισμένο νερό μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί εσωτερικά, για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για 5 λεπτά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια, τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα σταφύλια, το σέλινο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Ομοιόμορφα τακτοποιούμε την πρασινάδα μεταξύ δύο πιάτων. Απλώνουμε στην κορυφή το μείγμα κοτόπουλου και γαρνίρουμε με καραμελωμένα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως