Νηστίσιμη κρέμα με κανταΐφι
Υλικά:
½ κιλό φύλλο
καταΐφι
250 gr βούτυρο νηστίσιμο
λιωμένο +2 κ. σούπας ακόμη
1 φακελάκι
άνθος αραβοσίτου βανίλια
7 κουταλιές σούπας γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού,
σόγιας ή καρύδας)
10 κουτάλια
σούπας ζάχαρη
3-4 κουτάλια
σούπας ζάχαρη άχνη
500gr φυτική κρέμα
Αμύγδαλο φιλέ
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε καλά το φύλλο κανταΐφι και το απλώνουμε σε
βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το
ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να
κρυώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό
και τη ζάχαρη να πάρουν 2-3 βράσεις. Περιχύνουμε το κανταΐφι με καυτό σιρόπι και
το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. Φτιάχνουμε τη μία κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 7 ποτήρια γάλα
τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Όταν διαλυθούν
ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2
κουταλιές βούτυρο νηστίσιμο και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την
απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη
μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη
αμύγδαλο.