Γλυκό με αναρή και
πορτοκάλι
Υλικά
150 gr φύλλο μπακλαβά
700 gr ανάλατη φρέσκια αναρή
150 gr φρέσκο γάλα
100 gr ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
60 gr καρύδια χοντροκομμένα
λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για το τελείωμα
150 gr φύλλο μπακλαβά
700 gr ανάλατη φρέσκια αναρή
150 gr φρέσκο γάλα
100 gr ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
60 gr καρύδια χοντροκομμένα
λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για το τελείωμα
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα μπακλαβά και τα τσαλακώνουμε για να γίνουν μπάλες. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εν τω μεταξύ κτυπούμε στο μπλέντερ την αναρή, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ατομικά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω σπάζουμε το ψημένο φύλλο μπακλαβά. Σκορπίζουμε πάνω από κάθε μερίδα λίγα καρύδια και την περιχύνουμε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι. Σερβίρουμε αμέσως.
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα μπακλαβά και τα τσαλακώνουμε για να γίνουν μπάλες. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εν τω μεταξύ κτυπούμε στο μπλέντερ την αναρή, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ατομικά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω σπάζουμε το ψημένο φύλλο μπακλαβά. Σκορπίζουμε πάνω από κάθε μερίδα λίγα καρύδια και την περιχύνουμε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι. Σερβίρουμε αμέσως.