ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016


Γλυκό με αναρή και πορτοκάλι

Υλικά
150 gr φύλλο μπακλαβά
700
gr
ανάλατη φρέσκια αναρή
150
gr
φρέσκο γάλα
100
gr
ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
60
gr
καρύδια χοντροκομμένα
λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για το τελείωμα

Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα μπακλαβά και τα τσαλακώνουμε για να γίνουν μπάλες. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.  Εν τω μεταξύ κτυπούμε στο μπλέντερ την αναρή, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ατομικά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω σπάζουμε το ψημένο φύλλο μπακλαβά.  Σκορπίζουμε πάνω από κάθε μερίδα λίγα καρύδια και την περιχύνουμε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι. Σερβίρουμε αμέσως.
 

Αναρόκρεμα

Υλικά:
1 κιλό αναρή ανάλατη
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
1
ποτήρι
αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
1/4 ποτηριού ανθόνερο
Λίγο φρέσκο γάλα για το ζύμωμα της αναρής
Κανέλα
500
gr
φρέσκα κρέμα
1 κουταλιά ανθόνερο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για το κτύπημα της κρέμας


Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε ένα ένα τα μπισκότα τα οποία έχουμε βουτήξει σε γάλα και ανθόνερο. Βάζουμε σε ένα μπολ την αναρή, τη ζάχαρη άχνη, το ανθόνερο, το γάλα για να ζυμωθεί η αναρή και τα αμύγδαλα. Κρατάμε λίγα αμύγδαλα για να στολίσουμε από πάνω την κρέμα μας. Κτυπόύμε το μείγμα με την αναρή στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και την τοποθετούμε πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Κτυπάμε τη φρέκα κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη στρώνουμε πάνω στην αναρή και σκορπούμε από πάνω τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Απολαύστε!



Σαλάτα Caesars με vinegret με μέλι και πορτοκάλι

Υλικά
1 πράσινη σαλάτα
½ ματσάκι ρόκα
150 gr κοτόπουλο στήθος
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
χυμό από ένα μέτριο πορτοκάλι
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο.
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τη σαλάτα και τη ρόκα, τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα ψητό ή βραστό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα μιξεράκι χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό από το πορτοκάλι, το βαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα και το σκόρδο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το σουσάμι.