ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015


Christmas Cake
Υλικά
800 gr διάφορα αποξηραμένα φρούτα 
400 gr ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
400 gr  μαρμελάδα με κομματάκια φρούτων
1 κουτάλι σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
80 ml κονιάκ
250 gr μαργαρίνη λιωμένη + 2 κουτάλια σούπας για άλειμμα του ταψιού
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 1/2 κουταλάκια γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά [κανέλα,γαρύφαλο, κύμινο]
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί . Βάλτε και στρώστε καλά μια λαδόκολα η οποία να προεξέχει 5 εκ.από το χείλος του ταψιού. Σε μια κατσαρόλα βάζετε, τα αποξηραμένα φρούτα, τη μαρμελάδα, το ξύσμα & το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για 10′ μέχρι να μαλακώσουν τα αποξηραμένα φρούτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε για 30′ να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν προσθέτετε και το κονιάκ και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε στο μείγμα φρούτων, τη λιωμένη μαργαρίνη & τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ανακατεύοντας τα ανάμεικτα μπαχαρικά και το αλεύρι. Τέλος προσθέτετε και τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Το σιγοψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες και 15 λεπτά μέχρι ένα ξυλάκι από σουβλάκι να βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέϊκ. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο το αλείφετε με τις 2 κ.σ. μαρμελάδα, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το σκεπάζετε και με μια πετσέτα. Αφήστε το όσες περισσότερες ώρες μπορείτε, ιδανικά και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα.




Μύδια με μπύρα

Υλικά
1 κιλό μύδια κατεψυγμένα
2 ποτήρια κριθαράκι
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτάκι μπύρα
Αλάτι-πιπέρι
3 ποτήρια χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε τους κύβους πιπεριάς.Ρίχνουμε το χλιαρό νερό μαζί με τη μπύρα στη κατσαρόλα και μόλις πάρουν μία βράση και εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κριθαράκι.Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσέχουμε να μην μας κολλήσει το φαγητό στο πάτο της κατσαρόλας γι’ αυτό ανακατεύουμε συχνά.Όταν δούμε πως είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε τα μύδια.Δεν προσθέτουμε περισσότερο νερό γιατί θα βγάλουν τα μύδια, μόνο αν χρειαστεί και να είναι χλιαρό.Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Γιορτινά muffins σοκολάτας
Υλικά
200 gr ζάχαρη
150 gr Flora Soft με βούτυρο
2 αυγά
150 gr γιαούρτι
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 gr κακάο
5 gr σόδα
5 gr baking powder
40 gr σταγόνες σοκολάτας
1  βανίλια

Εκτελεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα μαζί. Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε το ένα αυγό και μετά από 3 λεπτά χτύπημα προσθέτουμε και το άλλο αυγό. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι ή το ξινόγαλο και τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Βουτυρώνουμε φόρμες muffins με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

 Ντεκόρ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί κουβερτούρα υγείας ή λευκή ή υποβρύχιο βανίλιας και περιχύνουμε τα muffins. Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, smarties ή crispies ζαχαροπλαστικής.