Κορμός με χαλβά
Υλικά
500 gr μακεδονικό χαλβά
250 gr σοκολάτα κουβερτούρα
60 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1 ποτήρι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
σουσάμι ή τρούφα
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν - μαρί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα στη σοκολάτα. Κόβετε το χαλβά σε κυβάκια και μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τα προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύετε αργά για να μη λιώσει ο χαλβάς. Απλώνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζετε τον κορμό. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες έως ότου σταθεροποιηθεί.
Τυλίγετε τον κορμό με σουσάμι ή τρούφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου