ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015


Σοκολατένιο γλυκό με maltesers

Υλικά
150  gr σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
150 gr maltesers
150 gr μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
75 gr βούτυρο λιωμένο
50 ml κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση
Λιώνετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνετε σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και σε κατσαρολάκι το βούτυρο. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μόλις μισοκρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα maltesers και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά  να ενωθούν.Στρώνετε σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέϊκ ή ένα τετράγωνο ταψάκι  πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και ρίχνετε από πάνω το μείγμα. Το ισιώνετε στην επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις παγώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

·         Προαιρετικά για πιο πλούσια σοκολατένια γεύση, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο σοκολάτας (λιώνοντας σε κατσαρολάκι 125 gr κουβερτούρα σε 125 gr κρέμα γάλακτος και 1 κ.γ. μέλι) και να καλύψετε το γλυκό. Επίσης να πασπαλίσετε, πάνω από το γλάσο τρίμμα σοκολάτας ή μερικά θρυμματισμένα mαltesers.

 

Γλυκό γιαουρτιού με τζέλι και κομπόστα

Υλικά
500 gr στραγγιστό γιαούρτι   
1
  Κομπόστο ροδάκινο ή ανανά ή ότι θέλουμε
 2 φακελάκια τζέλι  ίδια γεύση με τα φρούτα
 2 ποτήρια  νερό
  

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το στραγγισμένο γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα από την κομπόστα και κρατάμε το ζουμί. Διαλύουμε το τζέλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μόνο που βάζουμε 2 ποτήρια νερό συν 1 ποτήρι με το ζουμί της κομπόστας. Το προσθέτουμε στο γιαούρτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί , φρούτα, γιαούρτι και τζέλι κι αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα, pyrex ή σε μπολ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει.

* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από ροδάκινο, ανανά, βερίκοκο κι άλλα φρούτα της αρεσκείας μας

Καρμπονάρα με γιαούρτι και τις μισές θερμίδες

Υλικά
350 gr  σπαγγέτι κανονικό ή  ολικής άλεσης
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
170  
gr
μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2   ποτήρι γιαούρτι πλήρες
1/2 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα, και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
1/2  κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2  κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αβγά


Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και πριν τα στραγγίξετε κρατήστε ένα ποτήρι από το νερό τους. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βράστε νερό και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη. Λίγο πριν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, αδειάστε το καυτό νερό από το μπολ στον νεροχύτη και μέσα στο μπολ που θα έχει ζεστάνει ρίξτε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και έπειτα ρίξτε μέσα τα αβγά. Χτυπήστε το μείγμα με ένα πιρούνι και τέλος προσθέστε το μπέικον. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα με τα αβγά. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα. Αν η σάλτσα σας έχει βγει πολύ πηχτή, ρίξτε λίγες κουταλιές από το βρασμένο νερό που έχετε κρατήσει μέχρι να φτάσετε την επιθυμητή πυκνότητα.
Σερβίρετε την καρμπονάρα μαζί με ένα γεμάτο μπολ τριμμένη παρμεζάνα και έναν μύλο με πιπέρι ώστε ο καθένας να προσθέσει όσο επιθυμεί.
 
 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015


Cheesecake με σοκολάτα

 
Υλικά:
 50 gr βούτυρο
100 gr καλά τριμμένα μπισκότα cookies
500 gr τυρί κρέμα
100 gr ζάχαρη άχνη
150 ml κρέμα γάλακτος
3 μεσαία αυγά
50 gr αλεύρι
100 gr  λιωμένη σοκολάτα
2 κουτάλια σούπας σως βατόμουρο
κοσκινισμένο γλάσο ζάχαρης ή κακάο για το γαρνίρισμα

 
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τα μπισκότα  ανακατεύοντας. Πιέζετε το μείγμα στο πάτο μιας βουτυρωμένης ανοικτής βάσης για κεϊκ και το αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε τη σος βατόμουρου ανακατεύοντας και αδειάζετε το μίγμα στη βάση για κεϊκ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το cheesecake να κρυώσει μέσα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρετε το cheesecake πασπαλισμένο με γλάσο ζάχαρης ή κακάο.

 

Λαχανικά στο τηγάνι με λουκάνικο χωριάτικο

Υλικά
4 κολοκύθια μικρά, σε κύβους
2 μελιτζάνες μικρές, σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη, σε κύβους
2 ντομάτες, σε κύβους
2 κουτάλια σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες
100 ml ελαιόλαδο
λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

 
Εκτέλεση
Μέσα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο στο λίπος του μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε ζεστό σ’ ένα πιάτο σκεπασμένο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 6-7 λεπτά. Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού και ρίχνετε το λουκάνικο. Χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό αφήνετε να πιει τα υγρά του, σιγομαγειρεύοντας για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με μέλι

Υλικά
1 ποτήρι ντοματόπαστα
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι  μέλι
 ½ κουταλιά της σούπας πολτοποιημένο σκόρδο (προαιρετικό)
Φτερούγες κοτόπουλου


Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ντοματόπατσα, το νερό, το μέλι και το σκόρδο και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέστε τις φτερούγες στην κατσαρόλα, μειώστε την ένταση της φωτιάς, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Βγάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά. Μεταφέρετε τις φτερούγες σε μία πιατέλα, δυναμώστε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μειωθεί η ποσότητα της σως. Περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε Tabasco εάν σας αρέσουν τα spicy (εάν όχι παραλείψτε αυτό το βήμα) αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τις φτερούγες και πάλι στην κατσαρόλα με τη σώς. Σε μία ψησταριά ψήστε τις φτερούγες για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές ή στο φούρνο.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015


Frozen Yogurt σοκολάτας με καρύδα

Υλικά:
40  gr ινδοκάρυδο, τριμμένο
400 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
50  
gr
μέλι
10  
gr
κακάο σε σκόνη
100
gr
σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
1 πρέζα αλάτι
5  
gr
κορν φλάουρ
350
gr  γιαούρτι στραγγιστό


Εκτέλεση:
Φτιάξτε το frozen yogurt. Σε µια µικρή κατσαρόλα ανακατέψτε το γάλα, το µέλι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Βάλτε το σκεύος σε µέτρια φωτιά και αφήστε το µείγµα µέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, αµέσως αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας, τo ινδοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά, µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Αδειάστε το µείγµα σε ένα µεταλλικό µπολ και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή µέχρι να κρυώσει καλά. Βγάλτε το από το ψυγείο, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά µε έναν αυγοδάρτη, ώστε να ενσωµατωθεί. Τοποθετήστε το µπολ στην κατάψυξη και αφήστε το frozen yogurt να παγώσει για 3 - 4 ώρες. Κάθε 30 λεπτά βγάζετε το µπολ από την κατάψυξη και ανακατεύετε το frozen yogurt µε έναν αυγοδάρτη ώστε να µη δηµιουργηθούν κρύσταλλοι στην επιφάνειά του. Θα χρειαστεί να κάνετε τη συγκεκριµένη διαδικασία 4-5 φορές. Όταν είναι έτοιµο µπορείτε να σερβίρετε πασπαλίζοντας, αν θέλετε, µε λίγο τριµµένο ινδοκάρυδο.



 

Σαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο

 Υλικά:
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλια σούπας μπαλσάμικο
2 λιαστές ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού  μέλι
1 κύβο λαχανικών
λίγη ρίγανη
λίγο θυμάρι

Για τη σαλάτα
Ανάμεικτες πράσινες σαλάτες, μαρούλι , άισμπεργκ, ρόκα κλπ.
1 αγγούράκι
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
λίγα φύλλα δυόσμου
κολοκυθόσπορο ή πινόλια
σουσάμι

Για το ντρέσινγκ
4 κουτάλια σούπας γιαούρτι
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
3 κουτάλια σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι

 
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε δύο τρία κομμάτια και  το  χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος. Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10 λεπτά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.



Τορτελίνια με λιαστές ντομάτες και γαρίδες

Υλικά:
230 gr τορτελίνια
νερό, για βράσιμο
2 κουτάλια  σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
115 gr ξεφλουδισμένες γαρίδες, πασπαλισμένες με μία πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
115 gr λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 κουτάλια σούπας λευκό κρασί
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα πριν ρίξουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες μέχρι η επιφάνεια τους να ασπρίσει, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πριν προσθέσουμε τα τορτελίνια. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015


Το πιο νόστιμο γιαούρτι με σοκολάτα

Υλικά:
20 μπισκότα τύπου digestive
350  
gr
σοκολάτα γάλακτος
350
gr
σοκολάτα κουβερτούρα
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
100 ml γάλα φρέσκο


Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τις δύο σοκολάτες μαζί μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χλιαρό το γάλα, ανακατεύουμε να ενωθεί με τις σοκολάτες. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί στα υλικά. Σπάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μπολ ή ποτήρια. Απάνω ρίχνουμε την μισή σοκολατένια κρέμα, βάζουμε πάλι μπισκότα - κρέμα. Πασπαλίζουμε απάνω με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα.  Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
 


Ανάλαφρη τούρτα με κρέμα και φράουλες

Υλικά
1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας ή φτιάξτε το δικό σας
1 κιλό φράουλες 
2 κουτάλια σούπας κονιάκ
660 ml κρέμα γάλακτος
300 gr τυρί κρέμα
250 gr ζάχαρη (σε δύο μέρη 125 + 125)
2 βανίλιες
μια  πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι: Ξεκινήστε από τη παρασκευή του παντεσπανιού σε περίπτωση που φτιάξετε δικό σας. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβετε σε 3 οριζόντιες φέτες με τη βοήθεια ενός μεγάλου οδοντωτού μαχαιριού.

Για τις φράουλες: Πλένετε τις φράουλες. Κόβετε τις μισές στα 2 και τις κρατάτε στην άκρη για διακόσμηση. Κόβετε τις άλλες μισές στα 4 και τις βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με τα 125 gr ζάχαρη και το κονιάκ. Τις μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να έχετε τα κομμάτια φράουλας σε αρκετό σιρόπι αλλά όχι «νερό». Τις κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε μια πρέζα αλάτι, ανακατεύετε και να τις βάζετε, σε μπολ, στο ψυγείο να παγώνουν.

Για τη κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ  το τυρί με την υπόλοιπη ζάχαρη (125 gr) και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα, αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το βάζετε στο ψυγείο. 

Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι. Βάζετε περιμετρικά  τις μισές φράουλες που κρατήσατε για διακόσμηση, με το κομμένο τμήμα προς τα κάτω, τη μία δίπλα στην άλλη σαν στεφάνι στα όρια του παντεσπανιού.  Πιο μέσα στρώνετε το μισό από το μείγμα φράουλας που φτιάξατε και από πάνω στρώνετε το 1/3 από την κρέμα. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τοποθετώντας τις άλλες μισές φράουλες γύρω περιμετρικά, το άλλο μισό γλυκό στο κέντρο και από πάνω το άλλο 1/3 κρέμα. Τέλος βάζετε το τελευταίο παντεσπάνι και στρώνετε ισομερώς από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε προαιρετικά με φρέσκες φράουλες.

 


Κοτόπιτα με πιπεριές

Υλικά :
1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 στήθοι κοτόπουλου φιλέτο
1 ποτηράκι του κρασιού.. κρασί
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 γραβιέρα τριμμένη
1 ποτήρι γάλα
λίγο μαϊντανό, δυόσμο, μέντα ψιλοκομμένα
λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση..


 
Εκτελεση
Βράζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτουμε λάδι και το αφήνουμε να κοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί. Όταν τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές τότε προσθέτουμε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου. Μόλις βράσει το κοτόπουλο, κρατάμε το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε όχι όμως σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια για να μη λιώσει στο ψήσιμο. Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό απο το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα 4 φυλλα στη βάση, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα  ρίχνουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω. Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και "ραντίζουμε" με λίγο νεράκι. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς και κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας μας για μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας μας.