Σοκολατένιο γλυκό με maltesers
Υλικά
150 gr σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
150 gr maltesers
150 gr μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
75 gr βούτυρο λιωμένο
50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνετε
σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και σε κατσαρολάκι το βούτυρο. Μόλις
λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη κρέμα
γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μόλις
μισοκρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα maltesers και τα θρυμματισμένα μπισκότα και
ανακατεύετε καλά να ενωθούν.Στρώνετε σε
μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέϊκ ή ένα τετράγωνο ταψάκι πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και ρίχνετε από
πάνω το μείγμα. Το ισιώνετε στην επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και
μόλις παγώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
·
Προαιρετικά για πιο πλούσια σοκολατένια
γεύση, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο σοκολάτας (λιώνοντας σε
κατσαρολάκι 125 gr κουβερτούρα σε 125 gr κρέμα γάλακτος και 1 κ.γ. μέλι) και
να καλύψετε το γλυκό. Επίσης να πασπαλίσετε, πάνω από το γλάσο τρίμμα σοκολάτας
ή μερικά θρυμματισμένα mαltesers.