Μηλόπιτα Νηστίσιμη
Υλικά
Για τη ζύμη:
2 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
250gr βούτυρο spry
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Για τη γέμιση:
5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζετε τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνετε και τα χωρίζετε σε δύο μπάλες. Τις βάζετε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνετε τη μια μπάλα, την περνάτε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί. Στα τριμμένα μήλα προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύετε. Αυτό το μείγμα το απλώνετε επάνω στη ζύμη που είναι στο ταψί. Τέλος, περνάτε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης απο τον τρίφτη και καλύπτετε με αυτή το μείγμα των μήλων. Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου