ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015



Σοκολατένιο κέικ με κρέμα τυριού
και καραμελωμένα καρύδια

 Υλικά συνταγής
Για το κέικ :
3 ποτήρια  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2  ποτήρια ζάχαρη
6 κουτάλια σούπας σκόνη κακάο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 ποτήρια κρύο νερό
¾ ποτηριού λάδι
2  βανίλιες

Για τη  κρέμα  τυριού: 
450 gr τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
2/3 ποτηριού ζάχαρη
2 αυγά

Για το γαρνίρισμα: 
2 ποτήρια ψιλοκομμένα καρύδια
½  ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί. 

Για το κέικ :Σε ένα μπολ, χτυπάτε για 3 λεπτά με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το νερό. Προσθέτετε το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 

Για τη κρέμα τυριού: Με το μίξερ χειρός χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνετε σταδιακά και τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενσωμαθούν.

Για το γαρνίρισμα:Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι τα ψιλοκομμένα καρύδια και τη ζάχαρη.

Για τη συναρμολόγηση: Ρίχνετε και ισιώνετε στο βουτυρωμένο ταψί το μισό μείγμα κέϊκ, και από πάνω στρώνετε κουταλιά κουταλιά όλη τη ποσότητα της κρέμας τυριού. [Απλώστε τη κρέμα προσεκτικά να μην εισχωρήσει στο μείγμα του κέϊκ.] Από πάνω στρώνετε προσεκτικά   το υπόλοιπο μείγμα κέϊκ και τέλος πασπαλίζετε με το μείγμα καρυδιού, ζάχαρης. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

 


Κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας
με  μοτσαρελα στο φουρνο

Υλικά συνταγής
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο  αν είναι μεγάλα χωρίστε τα από τη μέση
σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
1 αυγό χτυπημένο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1/4 ποτηριού παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού ανάμικτα μυρωδικά αρεσκείας σας [θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό αποξηραμένο, μείγμα για κοτόπουλο]
1 ποτήρι μοτσαρέλα χοντρο-τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα χωράει τα 8 στήθη κοτόπουλου το ένα δίπλα στο άλλο. Κόβετε τα 4 μονά στήθη κοτόπουλου οριζόντα στη μέση ώστε να έχετε 8 φιλέτα. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα και μυρωδικά αρεσκείας σας και ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς τα 8 φιλέτα κοτόπουλου και τα βουτάτε, και από τις 2 πλευρές, πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς φοντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Μη σβήσετε το φούρνο. Καθαρίζετε πρόχειρα το ταψί με χαρτί κουζίνας και ρίχνετε στη βάση του τη μισή σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε πάνω από τη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλο, το ένα δίπλα στο άλλο.  Περιχύνετε, με ένα κουτάλι, τη σάλτσα, ισομερώς, πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου.  Πασπαλίζετε τα φιλέτα, πάνω από τη σάλτσα, με τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 10 λ ακόμα περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή ζυμαρικά επιλογής σας.



Κέικ Σοκολάτας με γλάσο φυστικοβούτυρου

Υλικά:
1 1/2 ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτηριού κακάο σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκι  γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κουταλάκι  γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι  γλυκού αλάτι χοντρό
3/4 ποτηριού γάλα
3/4 ποτηριού καφέ
1/4 ποτηριού βούτυρο, λιωμένο και κρύο ελαφρώς
1  βανίλια
2 αυγά

Για το γλάσο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1/4 ποτηριού γάλα
1/4 ποτηριού φυστικοβούτυρο
1/4 κουταλάκι  γλυκού αλάτι χοντρό

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ξηρά συστατικά. Ανοίγουμε έναν κύκλο στο κέντρο και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Χύνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε 45-50 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά μέσα στην φόρμα πριν το αναποδογυρίσουμε πάνω σε μία σχάρα.

Για το γλάσο:
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την ζάχαρη  άχνη και το γάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά ή μέχρι το γλάσο να γίνει λείο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ. Σερβίρουμε.