ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015


Muffins με γιαούρτι και φράουλες

Υλικά: 
140 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
100 gr γιαούρτι
80 gr ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο
1 μικρό αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 πρέζα μαγειρική σόδα
100-120 γραμμάρια φράουλες

Eκτέλεση:
Πλένoυμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, μαγιά, τη ζάχαρη και τη σόδα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το φυτικό λάδι και το αυγό, ανακατεύουμε καλά. Ύστερα ενώνουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τις φράουλες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Παίρνουμε βάσεις για τα muffins και ρίχνετε το μείγμα, δεν τις γεμίζουμε γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα.

 

Κινέζικο Κοτόπουλο με Κάρυ

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλο
σησαμέλαιο
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πράσο
1/2 κρεμμύδι φρέσκο
 baby corn
3 κουτάλια σούπας σόγια σος
1 1/2 κουταλιά σούπας κάρυ
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι σετσουάν
1/2 κουταλάκι γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών
αλάτι

Εκτέλεση
:

Αρχικά κόβουμε όλα τα υλικά μας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι, αρχικά στη μέση και μετά κατά μήκος. Κόβουμε τη πιπεριά σε μικρές λωρίδες. Κόβουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος.
Βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά με τη σόγια σος.  Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, σβήνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015


 
Σκορδόψωμο με τυρί
 
Υλικά
400gr μπαγκέτα γαλλική ή ιταλικό ψωμί
1/4 ποτηριού βούτυρο αλατισμένο, μαλακό
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά  σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/4 ποτηριού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/3 ποτηριού ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά  σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί στην μέση κατά μήκος. Κόβουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και τα απλώνουμε στον πάτο του ταψιού αφήνοντας αλουμινόχαρτο να προεξέχει από τις πλευρές.Τοποθετούμε το ψωμί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο ταψί.
Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατεύουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια των δύο κομματιών ψωμιού. Τυλίγουμε το ψωμί από πάνω με το αλουμινόχαρτο, το κλείνουμε. Ψήνουμε 10 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο της κορυφής. Πασπαλίζουμε το ψωμί ομοιόμορφα με τυριά. Το βάζουμε πίσω στον φούρνο και ψήνουμε ακάλυπτα για 5-6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ομοιόμορφα. Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε ζεστό.
 
 
 
 

Κέικ μπανάνας με καρύδια

Υλικά:
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι ανάλατο βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτηριού καφέ ζάχαρη
2 αυγά
4 ώριμες μπανάνες, πουρέ
2/3 ποτηριού γάλα
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε 1 στρογγυλό ταψί. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καφέ ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέσα τις μπανάνες. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια. Χύνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσοει. Από πάνω μπορείτε να απλώσετε ένα γλάσο με κρέμα τυριού ή ζάχαρη άχνη.

 

Κοτόπουλο με ρύζι
Υλικά:
1 Κοτόπουλο σε μερίδες
2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι
2 κουτάλια σούπας βούτυρο
 ελαιόλαδο
αλάτι -  πιπέρι
5 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε στο τηγάνι το ρύζι και το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε νερό αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά σκεπάζοντας το τηγάνι με το καπάκι.