Ταρτάκια με ταχίνι, κακάο και μήλο
Για τη ζύμη:
1/2 ποτήρι ταχίνι
1/2 ποτήρι γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
3 κουτάλια σούπας στέβια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι βρώμη αλεσμένη
1 ποτήρι φαρίνα ολικής
Για τη γέμιση:
2 μέτρια μήλα (περίπου 400 γρμ)
5-6 φοινίκια χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά σούπας κακάο
- λίγα καρύδια για το ντεκόρ και όχι μόνο!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και η βρώμη. Κόβουμε μπαλάκια και μοιράζουμε σε 12 φορμάκια σιλικόνης. Πιέζουμε καλά στο κέντρο με τα δάχτυλά μας για να δώσουμε στη ζύμη το σχήμα που θέλουμε και μετά την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη τη βάση και λίγο στα πλάγια. Βάζουμε τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βάζουμε στο blender όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Όταν περάσει το 15λεπτο βγάζουμε τα ταρτάκια μας από το φούρνο και με ένα κουτάλι τους προσθέτουμε τη γέμιση. Βάζουμε από πάνω ένα καρύδι και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου