ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

 
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
450gr ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ - ΜΠΕΡ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
400ml  ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ
 
1 ΚΙΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
 
1 STRAWBERRY H RASBERRY FILLING
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ - ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΣΕ ΕΝΑ PYREX ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ STRAWBERRY FILLING . BAZOYME TO ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
 
 
ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!!!

 
ΚΡΕΜΑ ΟRΕΟ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
 
ΥΛΙΚΑ
 
2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO ΧΟΝΤΡΟΤΡΙΜΜΕΝΑ
 
1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
 
1 ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
 
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
 
2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
500ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟ BLENDER ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ PYREX ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΑΦΡΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ. ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
 
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!

 
ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΚΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 1 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
 
250 gr  ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ
 
ΚΑΝΕΛΑ
 
500 gr ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 
2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 
1 1/2  ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ 
 
ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΣΤΟ BLENDER KAI ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΝΕΛΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 4 ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ PYREX  ΦΟΡΕΙ 5 - 6 ΣΕΙΡΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ PYREX. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ  ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΟΥΝ.
 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ Η ΚΡΕΜΑ ΦΥΤΙΚΗ.
 
 


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ  250 gr
1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ BAKING POWDER
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ  1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
 1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 5 ΛΕΠΤΑ. ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑΜΕ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 - 8 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΤΕΛΕΙΑ!!!



ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

 3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΛΑΔΙ
                                                                                                        
3 - 4 ΑΥΓΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ

1 ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ BAKING POWDER


ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ( ΒΑΛΕ 1 - 2 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΒΡ, ΤΟ ΧΑΜ, ΤΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ. ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ  ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ. ΑΛΕΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ  ΨΗΝΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ.

ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ!!!



ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

5 - 6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΛΟΥΝΤΖΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ

ΤΥΡΙ  ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ Η ΤΣΕΤΑΡ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΤΑΡΟΠΟΥΛΑ

 500ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΡΟΔΕΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΝ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΥΝΤΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΤΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΣΕ PYREX KAI BAZOYME AΠΟ ΠΑΝΩ  ΤΑ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 - 40 ΛΕΠΤΑ.

ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

6 ΔΕΣΜΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ

1 ΔΕΣΜΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ (ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ)

1 ΦΕΤΑ 250 gr

1 ΧΑΛΛΟΥΜΙ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΥΡΙ ΤΣΕΤΑΡ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ " ΠΙΤΤΑ"

6 ΑΥΓΑ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΒΟΥΜΕ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ PYREX ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΤΡΥΠΗΣΟΥΜΕ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΦΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ. ΚΤΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΑΥΓΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΨΗΜΕΝΗ ΖΥΜΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΨΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΕΣ. ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ.

ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015


ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΕΝΝΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

200gr  ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

80 gr  ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΑΛΑΤΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ  ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ  ΜΙΣΟ ΒΟΥΤΥΡΟ , ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΕΛΑΦΡΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 5 - 8 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΟΥΝ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ  ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙς ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΖΟΥΜΙ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.




LAVA CAKE


ΥΛΙΚΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

400gr  ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

6 ΑΥΓΑ

400 gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ Η ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΑΡΧΙΚΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ . ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ. ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ Η ΣΑΝΤΙΓΗ!!


ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΑRS & RICE CRISPIES

ΥΛΙΚΑ

 200 gr  ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

9 MARS ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

375 gr RICE CRISPIES


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ MARS. ANAKATEYOYME ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΟ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ RICE CRISPIES ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ  ENΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ PYREX  ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΕ  ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ.


ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!!!

BANANA MUFFINS

YΛΙΚΑ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

2/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ BAKING POWDER

1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ( ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ)

1 ΑΥΓΟ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

1/4 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΙΝΑΚΙΑ ΓΙΑ MUFFINS. ΑΝΑΜΙΞΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΚΑΝΗ. ΑΝΑΚΑΤΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΣΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ. ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΠΟΛΥ. ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. ΨΗΣΤΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.


ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 MUFFINS.


TEΛΕΙΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !

ΚΡΕΜΑ ΜΕ COOKIES

YΛΙΚΑ

 2 ΠΑΚΕΤΑ  COOKIES

1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

2 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ (ΜΟΝ ΑΜΙ)

2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΣΙΡΟΠΙ (ΜΟΝ ΑΜΙ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΛΕ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ (ΣΤΕΦΑΝΙ). ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ  ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ (ΚΡΑΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ) ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ. ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΣΑΝ ΠΑΓΩΤΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΑΛΑΔΩΤΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΚΑΤΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ. ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ.


ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΑΔΩΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!

BANOFFEE PIE

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

1 ΛΕΜΟΝΙ

80 gr ΒΟΥΤΥΡΟ

180gr ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE

300ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ

50 gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ. ΑΝ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟ BLENDER ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΏΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ  ΛΕΠΤΕΣ . ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ. ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ ΜΑΣ.

ΘΕΙΚΟ!!!!

ΠΑΠΙΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΠΙΑ 2 KΙΛΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

1 ΦΛΥΝΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΦΟΥ  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ. ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΗ ΛΟΥΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΏΝΟΥΜΕ. ΨΗΝΟΥΜΕ 1 1/2 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 170 - 190 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΡΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΟΥΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ.


ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ!!!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ MALTESERS


YΛΙΚΑ


450 gr MALTESERS


1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ


4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΟRNING COFFEE

 ΝUTELLA


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣE ΕΝΑ PYREX ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ NUTELLA. XTYΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜALTESERS ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ.  ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ MALTESERS ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΤΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ . ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΝUTELLA. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ MALTESERS.



KΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

KΡΕΜΑ  ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO


YΛΙΚΑ

 1 ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ

3 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΥΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ

500ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

3 ΠΑΚΕΤΑ ΟREO COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ BLENDER ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ. ΚΤΥΠΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.ΑΦΟΥ ΠΗΞΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ.  ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΠΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΟΥΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΣΜΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙς ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΔΙΑΦΑΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΚΡΕΜΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ.


H ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ!!!!
CARROT CAKE

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ

4 ΑΥΓΑ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ MIXED SPICES

1 KOYTAΛΑΚΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

2/3 ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΦΙΔΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1 ΠΑΚΕΤΟ CREAM  CHEESE

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

1/1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ  ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΛΑΔΙ  ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.
ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΑ MIXED SPICES, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑΚΙΑ,  ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ,  ΤΟ  ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΓΙΑ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ. ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ NA KΡΥΩΣΕΙ.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΟ ΓΛΑΣΟ.
ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΟΥ. ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!






CHEESECAKE ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΥΛΙΚΑ


1  CREAM CHEESE (ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ)

500ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

2  ΠΟΤΗΡΙΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ 

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ TWIRL ΤΡΙΜΜΕΝΗ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΣΤΟ MIΞΕΡ ΤΟ CREAM CHEESE, TH ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ, ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ . ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤWΙRL.



ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


ΥΛΙΚΑ

4 ΑΥΓΑ (ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ)

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

200 gr ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΝΙΑΚ

2  DREAM TOPPING

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΤΖΕΛΑΤΙΝΗ

1 ΒΑΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΟ Η ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟ (ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ)

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ  ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ. ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ DREAM TOPPING ME TO ΓΑΛΑ ΛΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΤΥΡΙ. ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΗ ΤΖΕΛΑΤΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ. ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟ  ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ. ΧΥΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΥΤΑΤΕ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΦΕ.





ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ


1 ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ

3/4  ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΟΥΖΟ

500  ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΣ , ΛΕΜΟΝΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ. ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΛΙΓΟ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.  ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 - 6 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΖΙ.

ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΕΙΤΕ!!!!




ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


ΥΛΙΚΑ


1/2 ΚΙΛΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


5 - 6 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ


2 ΑΒΟΚΑΤΟ


6  - 7 ΚΑΡΥΔΙΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣ


1/2  ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΛΕΜΟΝΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ FRENCH MUSTURD

AΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ. ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΟΚΑΤΟ  ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ. ΒΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ.
ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣ ΜΑΖΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ. ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ.
Η ΣΑΛΑΤΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 - 5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ.


ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΑΤΗ!!!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ


ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΑΤΙ

5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΨΩΜΙΟΥ

1 ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ  ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΛΑΤΙ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ.  ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΥΠΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ. ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ  ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΜΟ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ. ΑΦΟΥ ΠΗΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ   ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ. ΠΕΡΙΠΟΥ 20  - 25 ΛΕΠΤΑ.

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!






ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ KELLOGS


ΥΛΙΚΑ

100 gr  KELLOGS CORN FLAKES   (ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ)

1  ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΡΥ

8  ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

2 ΑΥΓΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΑ  ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ KELLOGS CORN FLAKES ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ. ΒΟΥΤΗΞΤΕ TA KOMMATIA  ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΕ ΚΑΛΑ. ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΖΙ  ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ.




Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015


ΔΟΥΚΙΣΣΑ

ΥΛΙΚΑ

3 ΚΟΥΤΙΑ MORNING COFFEE H MARIE

1 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ SPRY

1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

8 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ DRINKING CHOCOLATE

8 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΠΑΣΤΕ  ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΓΑΛΑ  ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΩΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ. ΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 - 3 ΩΡΕΣ. ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ  ΜΠΙΣΚΟΤΟ Η ΤΡΟΥΦΑ Η ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ.






ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 

3/4 ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΑΥΓΑ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΚΟΝΙΑΚ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ BAKING POWDER

ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

6 - 7 ΜΗΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

2 - 3 ΚΟΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΚΑΝΕΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΩ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΝΕΛΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΥ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ  ΤΑΨΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΜΗΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΗ. ΤΡΙΒΩ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ (180 ΒΑΘΜΟΥΣ) ΓΙΑ 50 ΛΕΠΤΑ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΡΤ.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!!!!


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ  ΒΟΥΤΥΡΟΥ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ


1 ΠΟΤΗΡΙ SPRY

3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ


4 ΑΥΓΑ

6 ΠΟΤΗΡΙΑ  ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΑΦΙΔΑΚΙΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ BAKING POWDER

CORN FLAKES

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΣ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟΝ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΑ CORN FLAKES. ΤΑ CORN FLAKES  ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΘΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ CORN FLAKES ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΕΖΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ CORN FLAKES ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 - 25 ΛΕΠΤΑ.

ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ!

ΑΝΤΙ ΣΤΑΦΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ!




ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ


4 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

400gr  ΦΕΤΑ

5 ΑΥΓΑ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΙΠΕΡΙ

1  ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΣΙΣΑΜΙ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΙΣΑΜΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.  ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΜΕ  45 ΛΕΠΤΑ.

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!


Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ


ΥΛΙΚΑ

6 ΦΕΤΕΣ ΣΛΑΙΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΤΑΡΟΠΟΥΛΑ

ΖΑΜΠΟΝ ή ΜΠΕΙΚΟΝ


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

2 ΑΥΓΑ

6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

1 ΚΟΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΨΩΜΙΟΥ

ΤΥΡΙ ΤΣΕΤΑΡ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΑΠΟ ΣΛΑΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.  ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ  ή ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΤΑΡΟΠΟΥΛΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΗΞΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΩΤΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΝΟΥΜΕ. ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΙΦΟΥΜΕ ΤΥΡΙ ΤΣΕΤΑΡ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
6 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ
7 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ  ΖΑΧΑΡΗ
2  ΒΑΝΙΛΙΕΣ
3 ΑΥΓΑ
7 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΝΗΣΙΑΣΤΕ
250 gr  ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ  ΝΕΡΟ
ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΣΑ. ΜΕΤΑ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΔΥΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΙ.ΑΦΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΑΔΟΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ. ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΡΟΜΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180  ΒΑΘΜΟΥΣ.ΑΦΟΥ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!
ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ

3 ΑΥΓΑ

3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΛΑΔΙ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ

2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑΣ BAKING POWDER

ΝΟΥΤΕΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ BAKING POWDER MEΧΡΙ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΟ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΗΡΟΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ . ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΣΗ ΝΟΥΤΕΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΤΟ ΚΕΙΚ.

Η ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!!!