Ρεβυθοκεφτέδες
Υλικά
260 gr ρεβίθια
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
120 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
220 ml. ελαιόλαδο ή και περισσότερο αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό να μουσκεύουν.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα (προσοχή να μη λιώσουν). Τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τη φλούδα από ένα ένα.
Παίρνουμε τα αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα περνάμε από το μήλο το λαχανικών στη συνέχεια ανακατεύουμε τον πουρέ των ρεβιθιών μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλεύρι αν το μείγμα μας είναι πολύ αραιό.
Σε ένα δίσκο (ή όποιο άλλο σκεύος σας βολεύει) βάζουμε αλεύρι για να ετοιμάσουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μας για τηγάνισμα. Παίρνουμε από το μείγμα μας μικρές ποσότητες και τις πλάθουμε με τα χέρια μας σε κεφτεδάκια. Ένα ένα τα κεφτεδάκια τα περνάμε από το αλεύρι και στη συν΄χεια τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Με μια τρυπητή κουτάλα τους βγάζουμε σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Οι ρεβυθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου