ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015



Τούρτα από κρέπες

Υλικά
6 κρέπες
200 ml κρέμα γάλακτος
250 ml sour Cream
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1  βανίλια
250 gr  βατόμουρα ή φράουλες
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

 
Εκτέλεση
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατέψτε τη με την sour Cream, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Κρατήστε 4 κουταλιές της σούπας για τη διακόσμηση. Αφήστε στην άκρη μια χούφτα βατόμουρα. Λιώστε τα υπόλοιπα με πιρούνι και προσθέστε τα στο μείγμα της κρέμας. Ανακατέψτε ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Βάλτε μία κρέπα σε μια πιατέλα, απλώστε από πάνω το ένα πέμπτο της κρέμας και απλώστε και δεύτερη κρέπα. Συνεχίστε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Διακοσμήστε την κορυφή της τούρτας με την κρέμα που φυλάξατε και τα υπόλοιπα βατόμουρα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.




Πένες με μπρόκολο και κοτόπουλο

Υλικά:
500 gr πέννες  βρασμένες
500 gr στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
2 ποτήρια  μπρόκολο κομμένο σε μικρές τούφες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml  ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
450 gr ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/4 ποτηριού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Παρμεζάνα
αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και  το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν κι αυτά. Προσθέτουμε την τομάτα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπρόκολο Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαγειρευτεί το μπρόκολο.  Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πέννες . Αποσύρουμε από τη φωτιά τη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, το ψιλοκομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

 

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015


Κρέμα με μπισκότα και βανίλια

Υλικά
300 gr  μπισκότα σαβουαγιάρ ή μπισκότα σοκολάτας
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
φλούδα ενός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
120 gr corn flour
100 gr ζάχαρη
1 βανίλια
100 gr φλούδες σοκολάτας και λίγο κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Με τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού ετοιμάζετε ένα ελαφρύ σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε, χωρίς να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και προσθέτετε και λίγο από το ζεστό γάλα. Ξαναρίχνετε το υπόλοιπο  γάλα στην κατσαρόλα και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Βάζετε τα μισά σαβουαγιάρ σε ορθογώνια φόρμα και τα ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Κατόπιν αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με λίγο  κακάο. Αδειάζετε τη μισή κρέμα στη φόρμα, ξαναβάζετε μια στρώση σαβουαγιάρ, πάλι σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε το γλυκό με σοκολατένιες φλούδες και κακάο.

 

Σαλάτα με κοτόπουλο καρπούζι και blue cheese

Υλικά:
1  ποτήρι  ξύδι μπαλσάμικο
450 gr στήθη κοτόπουλου
3 κουταλάκια του γλυκού mixed herbs
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
4 ποτήρια σπανάκι
2 ποτήρια κομμένο σε κύβους καρπούζι
½ ποτήρι blue cheese, θρυμματισμένο
¼ ποτηριού ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ξύδι σε μία μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά έως ότου το ξύδι μειωθεί σημαντικά και γίνει σιροπιαστό. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τα καρυκεύματα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό και εξωτερικά να έχει ροδίσει. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Απλώνουμε πάνω από το σπανάκι το κοτόπουλο, το καρπούζι, το μπλε τυρί, τα αμύγδαλα και περιχύνουμε με το μπαλσάμικο. Περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.

 

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015


Παρφέ με γιαούρτι και κεράσια

Υλικά:
170  gr ζάχαρη
100 ml νερό
250 ml κρέμα γάλακτος
500 gr στραγγιστό γιαούρτι
3 αβγά , μόνο τους κρόκους
150  gr κεράσια

 
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το νερό με 120 gr ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε για λίγο στη άκρη να χλιαρύνει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι στους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και τα χτυπάμε καλά για να ενσωματωθούν. Βράζουμε τα κεράσια με την υπόλοιπη ζάχαρη(50  gr) για 5 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Προσθέτουμε τα κρύα κεράσια στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε μία φόρμα με μεμβράνη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το τοποθετούμε στην καταψύξη, για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

Ψητά λαχανικά πλήρες γεύμα με λίγες θερμίδες

Υλικά 
1/2 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες κέρατα
μανιτάρια
10 τοματίνια
2 μικρά κομμάτια χαλούμι


Για τη βινεγκρέτ
1 κουταλάκι γλυκού  μέλι
1 κουταλάκι γλυκού  μουστάρδα
βαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και θυμάρι


Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Τη χωρίζουμε σε 2 μέρη, κρατώντας το 1/3 στο ψυγείο. Στην υπόλοιπη βινεγκρέτ ρίχνουμε τα λαχανικά αφού τα έχουμε πλύνει και τεμαχίσει σε φέτες για να μαριναριστούν. Αφού τα αφήσουμε τουλάχιστον 1 ώρα στη μαρινάδα, τα ψήνουμε σε γκριλιέρα γυρίζοντάς τα συχνά. Τα βγάζουμε και στο τέλος ψήνουμε το χαλούμι 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.