Κέικ με μήλα και σοκολάτα
Υλικά
3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8
κομμάτια290 gr βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
350 gr καστανή ζάχαρη
250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 gr σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα
Άχνη ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη
Eκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα αντικολλητικό
τηγάνι λιώνω 40 gr από το
βούτυρο και σοτάρω τα μήλα. Πασπαλίζω με
100 gr από την
καστανή ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν. Αλείφω τη φόρμα με λίγo
βούτυρο και αδειάζω μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζω τα μήλα με τις
σταγόνες σοκολάτας. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω
την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω στο μίγμα τα
αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω αυτό το
μίγμα πάνω απο τα μήλα και ανακινώ το σκεύος να απλωθεί καλά. Βάζω τη φόρμα στο
φούρνο και αφήνω τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά. Βγάζω το γλυκό απο το
φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και
σερβίρω.