ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015


Cheesecake λεμονιού με μπισκότα ginger

 Υλικά
Για τη βάση
1 1/2 πακέτο  μπισκότα τζίντζερ (330
gr
)
110
gr
βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
150 ml γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
3 κουτάλια σούπας νερό
180 
gr
ζάχαρη
225
gr
  τυρί κρέμα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
1  βανίλια

 
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ετοιμάζετε την βάση : Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μίξερ. Τα αδειάζετε σε μπολ, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με στεφάνι και το πιέζετε με κουτάλι στη βάση για να την καλύψει ολόκληρη, φτάνοντας ομοιόμορφα μέχρι τα τοιχώματα. Ψήνετε το μείγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε έξω να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Σε μικρό μπολ διαλύετε με τα  3 κουτάλια σούπας ζεστό νερό  την ζελατίνη. Το αφήνετε 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζελατίνα να γίνει διαφανής. Βάζετε στο blender το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε  για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
 Προσθέστε την κρέμα ή το γάλα στο μείγμα του τυριού, ανακατέψτε και αδειάστε το στη φόρμα πάνω στη βάση του μπισκότου. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Σερβίρισμα: Τοποθετείστε τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρέστε το τοίχωμα. Γαρνίρετε με λεπτοκομμένες φλούδες και ροδέλες λεμονιού και λάιμ.
 


Τορτελίνια με λουκάνικα τυριά και κιμά

Υλικά:
250 gr βοδινό κιμά
250 gr χωριάτικο λουκάνικο
750 gr σάλτσα ντομάτας
125 gr φρέσκα μανιτάρια  κομμένα σε φέτες
450 gr ψιλοκομμένες ντομάτες, αστράγγιστες
280 gr τορτελίνια με τυρί
1 ποτήρι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
1/2 ποτήρι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:
Κομματιάζουμε τον κιμά και το λουκάνικο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ψήνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε το κρέας, την κόκκινη σάλτσα, τα μανιτάρια και τις ντομάτες στην γάστρα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6 έως 8 ώρες. Ανακατεύουμε μέσα τα τορτελίνια αφού πρώτα τα βράσουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί μοτσαρέλα και τσένταρ στην κορυφή. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ή μέχρι τα τορτελίνια να μαλακώσουν.

Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού
 
Υλικά:
Για τη βάση μπισκότου
1  1/2 ποτήρι (175 γραμμάρια) μπισκότα ολικής άλεσης αλεσμένα
6 κουτάλια σούπας (84 γραμμάρια) λιωμένο
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
2 ποτήρια (270 γραμμάρια) πραλίνα φουντουκιού
1 1/2 ποτήρι (340 γραμμάρια) τυρί μασκαρπόνε 
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Σως  σοκολάτας για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Πατήστε το μείγμα μπισκότου στη βάση της ταρτιέρας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήνετε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το τυρί μασκαρπόνε, το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Απλώστε το μείγμα πραλίνας πάνω από τη βάση μπισκότου. Καλύψτε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.  Σερβίρετε με σως σοκολάτας.
 
 

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015


Τυραμισού με κανέλα και φράουλες

Υλικά
1/2 ποτήρι ισχυρό αρωματικό καφέ
3/4 ποτηριού ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά κανέλα
450 gr τυρί κρέμα τύπου Philadelpia ή μασκαρπόνε
1  βανίλια
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
18 μπισκότα σαβαγιάρ 
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κακάο
150gr φράουλες ή raspberies

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το καφέ, 1/4 ποτηριού από τη ζάχαρη και τη κανέλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα,  το υπόλοιπο 1/2  ποτήρι ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε σε τρεις δόσεις τη σαντιγί μέσα στη κρέμα τυριού, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά  μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα τέσσερα  και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βουτάτε για λίγο τα μισά σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και από τις δύο πλευρές και τα στρώνετε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ ή σε ένα μικρό αντίστοιχο τετράγωνο ταψάκι. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα μαλακού τυριού. Προσθέτετε από πάνω τις φράουλες. Βουτάτε ελαφρώς τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και τα στρώνετε επάνω από τις φράουλες. Τέλος απλώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ το υπόλοιπο μισό μείγμα μαλακού τυριού και στρώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει. Πριν σερβίρετε το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και με επιπλέον κομμάτια φράουλες (προαιρετικά).

 

Σαλάτα με φασολάκια μανιτάρια και αβοκάντο

Υλικά :
450 gr πράσινα φασολάκια
100 gr μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε λεπτές φέτες
50 gr καρύδια
6 καρδιές από αγκινάρες
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες

 Για τη βινεγκρέτ: 
2 κουτάλια σούπας ξίδι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
6 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε ρίχνοντας από πάνω τους κρύο νερό. Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινείτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βάζετε τα φασολάκια σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια σε φέτες, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και λίγη βινεγκρέτ. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα μεταφέρετε στο κέντρο μιας μεγάλης ρηχής πιατέλας. Τοποθετείστε στην περιφέρεια της πιατέλας τις αγκινάρες, τις λωρίδες της πιπεριάς και τις φέτες του αβοκάντο. Ραντίζετε τη σαλάτα με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε.
 

Κοτόπουλο bufallo με λιωμένο τυρί μοτσαρέλα

Υλικά:
450  gr στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
μαύρο πιπέρι
1/4 ποτηριού τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο
λίγη καυτερή πιπεριά
1/4 κουταλάκι  γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το γκριλ στην μεσαία-χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου κόβοντας το οριζόντια. Δεν το κόβουμε τελείως στη μέση. Πασπαλίζουμε εσωτερικά το στήθος κοτόπουλου με πιπέρι. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην κορυφή του κοτόπουλου τυρί και κλείνουμε το κοτόπουλο ώστε να μοιάζει με το σχήμα πριν το κόψουμε. Στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το βούτυρο για 8 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέσα την καυτερή πιπεριά και το αλάτι. Αλείφουμε τη μία πλευρά του κοτόπουλου με ζεστό μείγμα σάλτσας και το τοποθετούμε με την πλευρά με σάλτσα προς τα κάτω στην σχάρα. Αλείφουμε με κι άλλη καυτή σάλτσα την κορυφή του κοτόπουλου. Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με σαλάτα,  σέλινο, καρότα και πατάτες, αν θέλουμε.


Πέμπτη 7 Μαΐου 2015


Σπιτικό παγωτό Oreo

Υλικά (για 2 λίτρα παγωτό):
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί φυτική σαντιγύ
1 βανίλια σε σκόνη
1 πακέτο μπισκότα
Oreo


Εκτέλεση:
Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική συνταγή. Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Μετά από μία ώρα βγάζετε τα υλικά από την κατάψυξη και χτυπάτε πρώτα τη φυτική σαντιγύ για πέντε με έξι λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι. Τέλος, βάζετε το μείγμα στο ειδικό μεταλλικό μπωλ ή σε ένα τάπερ και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζετε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.




Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι
Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα τ πτι μπερ

1/2  ποτήρι ζάχαρη άχνη

500
ml
 κρέμα γάλακτος

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

1 μικρό βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο (περίπου 400-450 γρ.)

Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σ' ένα μετρίου μεγέθους ανοξείδωτο ταψί (ή και γυάλινο) στρώνουμε μπισκότα, κατόπιν τη μισή κρέμα, μετά μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά, στρώνουμε πάνω στην κρέμα τη μαρμελάδα.

 

Peper  Steak

ιΥλικά :

4 βοδινά φιλέτα

2 κουτάλια σούπας πιπέρι σπόρους

1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 σφηνάκια ουίσκι

4 κουτάλια σούπας βούτυρο

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για      4 - 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Σοτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές βούτυρο και απο τις δυο πλευρές για 2 - 3 λεπτά. Αλατίστε και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σας  (για καλοψημένα ή μέτρια).
Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά κήπου.
 

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015


Μόκα με σαντιγί και σοκολάτα

Υλικά:
225
gr τυρί κρέμα
1 ποτήρι εσπρέσο μόκα λάτε παγωμένο ή 1 ποτήρι στιγμιαίο καφέ με λίγο γάλα παγωμένο
3 ποτήρια ζάχαρη άχνη
500
gr
κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
4 κουτάλια σούπας κακάο
2 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ
1 ποτήρι σταγόνες σοκολάτας


 
Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.

Για την κρέμα μόκα
Μέσα στο τυρί κρέμα προσθέστε τον παγωμένο καφέ και τα 3 ποτήρια ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί με 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σαντιγής στο μείγμα με το τυρί κρέμα και μόκα. Ανακατεύετε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέστε το κακάο πασπαλισμένο και ανακατεύετε απαλά άλλη μια φορά.
Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με μπισκότα πτι μπερ.
Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με μόκα πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίστε με σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε μια στρώση σαντιγί.
Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας τις στρώσεις ως εξής : μια στρώση μπισκότα, μια στρώση από την κρέμα με μόκα, σταγόνες σοκολάτας, σαντιγί.
Τέλος πασπαλίστε με τις σταγόνες σοκολάτας και αποθηκεύετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
 
 

Πένες με κοτόπουλο μανιτάρια και σάλτσα τυριού
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 πακέτο (500 γρ.)πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένο
100 gr μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
200 gr μαλακό Τυρί (τύπου Φιλαδέλφεια)
Ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ενωθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα  ή σερβίρουμε το ζυμαρικό μας και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
 
 

Μους φράουλας με μπισκότο

Υλικά
1 1/2 ποτήρι μπισκότα διαιτητικά με μέλι (τριμμένα)
1/4 ποτηριού βούτυρο λιωμένο
2/3 ποτηριού βραστό νερό
1 φακελάκι τζέλι φράουλας σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
1/2 ποτήρι κρύο νερό
½ ποτήρι κρεμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
½ ποτήρι γιαούρτι χαμηλά λιπαρά

 Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βραστό νερό, την σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα αφού πρώτα την χτυπήσουμε στο μίξερ για να πήξει, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ελαφρά μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Το βγάζουμε και σερβίρουμε.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015


Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και corn flakes

Υλικά:
Για τη βάση
3 ποτήρια corn flakes ολικής άλεσης
1 ποτήρι νιφάδες βρώμης ψημένες 
3 κουτάλια σούπας βούτυρο, λιωμένο
1½ κουτάλι σούπας μέλι


Για την κρέμα σοκολάτας
400 gr κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  γάλα ποτηριού 150
ml

1  γιαούρτι στραγγιστό (200g
r)
1  βανίλια

Εκτέλεση:
Για τη βάση: Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης σ’ ένα ταψάκι σε λεπτή στρώση. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφού κρυώσουν, τις βάζουμε  στο blender μαζί με τα δημητριακά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το μέλι, αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει. Τα ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί καλά το μείγμα. Σε μια κουμπωτή φόρμα με στεφάνι που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μία λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της βάσης πατώντας το με ένα κουτάλι (κρατάμε 2-3 κουταλιές στην άκρη για τη διακόσμηση). Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα σοκολάταςΒάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε 1−2 λεπτά για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο γάλα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες για να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Για να σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα μας για 5−10 λεπτά εκτός ψυγείου. Μ’ ένα μαχαίρι ξεκολλάμε περιμετρικά την τούρτα από την φόρμα. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με το μείγμα της βάσης που έχουμε κρατήσει.