ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
 
Υλικά: 
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 (125 gr) σοκολάτα κουβερτούρα
1 διπλό πακέτο φρυγανιές
500 gr φυτική κρέμα (HOPLA)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
 
Για την επικάλυψη
1 σακουλάκι τρούφα υγείας (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση: 
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με την άχνη στο μίξερ και όταν πήξει τη βάζουμε στο ψυγείο. Κατόπιν βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το νερό, το κακάο, τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και το τοποθετούμε πάνω σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βουτάμε τις μισές φρυγανιές μία μία στο μείγμα της σοκολάτας και τις τοποθετούμε στη βάση ενός ορθογωνίου μετρίου μεγέθους πλαστικού σκεύους ή ταψιού.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και απλώνουμε τη μισή πάνω στις φρυγανιές. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε πάλι φρυγανιές βουτυγμένες στη σοκολάτα και τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, την επιφάνεια με τρούφα
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου