ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015


Παγωτό σοκολάτας με μπισκότα
Υλικά
2 φακελάκια  dream dopping  ή  1 σαντιγύ  morfat
4  ποτήρια γάλα φρέσκο
1 γαλατάκι σοκολατένιο
1 γάλα ζαχαρούχο
Μπισκότα  και κομμάτια σοκολάτας
Σιρόπι σοκολάτας

 
Εκτέλεση
 Σπάζετε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τρίβετε τη σοκολάτα σε χοντρό τρίφτη. Βάζετε σε ένα pyrex λίγα μπισκότα σοκολάτα και λίγο σιρόπι σοκολάτας. Κτυπάτε στο μίξερ τα 3 ποτήρια  γάλα  το σοκολατένιο γαλατάκι μαζί  με τα dream dopping  ή  τη σαντυγί  morfat     βάζετε  το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και το τοποθετείτε στην στη κατάψυξη  για   30 λεπτά. Κτυπάτε στο μίξερ για 10 λεπτά το υπόλοιπο φρέσκο γάλα με το ζαχαρούχο και το βάζετε πάνω από το σοκολατένια μείγμα  και από πάνω ξανά μπισκότα σοκολάτα και σιρόπι και ξανά στην κατάψυξη.Το βάζετε στη κατάψυξη  για 12 ώρες πριν το σερβίρετε.



 

Γαρίδες με φέτα

Υλικά:
10 γαρίδες μεγάλες
Μισό κιλό γαριδάκι
10 γαρίδες μεσαίες
1 - 2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό κιλό τυρί φέτα τρίμμα
1 ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα
Ελαιόλαδο κατά βούληση
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και τις γαρίδες τις μεσαίες και τις μεγάλες και τις σοτάρουμε. Αδειάζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε στο τηγάνι, πάλι ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο, μέχρι να βγάλει όλα του τα αρώματα. Απομακρύνουμε το σκόρδο και στο αρωματισμένο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το γαριδάκι και μετά από λίγο, σβήνουμε με την τομάτα. Βάζουμε και τις υπόλοιπες γαρίδες απ΄ την πιατέλα, στο τηγάνι. Τις αφήνουμε να ψηθούν, αλλά σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να λιώσουν. Τελειώνουμε με τη φέτα. Ρίχνουμε, επιπλέον λαδάκι πιτσιλιστά, αλάτι ελάχιστο (ίσως και να μην χρειαστεί καθόλου) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015


Γκοφρετογλυκό Semifreddo

Υλικά 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά σαντιγί Morfat (τενεκεδάκι)
1 - 2 βανίλιες
200 gr κουβερτούρα
4 - 5  σοκολάτες Serenata  θρυμματισμένες
1 ποτήρι αλεσμένα φουντούκια
1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
λίγο φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση 
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Βρέχετε ελαφρώς ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ. Στρώνετε από πάνω λίγο από το μείγμα  σαντιγί / ζαχαρούχο μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια, τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και λίγη λιωμένη κουβερτούρα. Συνεχίζετε τις στρώσεις με μείγμα σαντιγί/ζαχαρούχο πασπαλισμένο με φουντούκια και γκοφρέτα. Γαρνίρετε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζετε το γλυκό στη κατάψυξη να παγώσει και απολαύστε το. Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.

·         Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο πυρέξ. Όσο πιο μικρό είναι το πυρέξ τόσες περισσότερες οι στρώσεις και αντίστροφα.

 

Ρολά με σολομό και κρέμα τυριού

Υλικά:
2 μεγάλες τορτίγιες
100 gr τυρί κρέμα
120 gr καπνιστό σολομό
4 κλωναράκια φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση:
Απλώνουμε με κρέμα τυρί πάνω από κάθε τορτίγια. Απλώνουμε με 60 gr  σολομό πάνω από το μισό κάθε τορτίγιας και με άνηθο. Προσεκτικά τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολά και τις τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω. Κόβουμε σε 8 κομμάτια από το κάθε ρολό και σερβίρουμε.


Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015


Βελούδινο παγωτό cheesecake

Υλικά:
200 gr τυρί κρέμα
250 gr κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο)
1/2 ποτήρι φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού (αν δεν σας αρέσουν τα πολύ ξινά, μειώστε το στο 1/3)
1  βανίλια
1 κουτί  μπισκότα τύπου digestive, λεπτοαλεσμένα
1 κουτί έτοιμη σος μαυροκέρασο  με ολόκληρα φρούτα

Εκτέλεση
Κτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις το πάρει όλο, δυναμώνουμε την ταχύτητα και κτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Σ’αυτό το διάστημα, ρίχνουμε στο μείγμα τη βανίλια. Όταν τελειώσουν τα 5 λεπτά, ρίχνουμε τελευταίο το χυμό λεμονιού. Βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως και σταματάμε το μίξερ. Σε δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, απλώνουμε πρώτα μια λεπτη στρώση απο την σως φρούτου (το 1/3 του κουτιού περίπου), το μισό απο το τριμμένο μπισκότο κι απο πάνω την μισή απο την κρέμα. Ξανά 1/3 σως φρούτου, το υπόλοιπο μπισκότο και την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με το τελευταίο 1/3 απο την σως, που την σκορπάμε ακανόνιστα πάνω απο το παγωτό μας. Κλείνουμε το δοχείο,  και μετά τοποθετούμε το «πακέτο» στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες(ή όλο το βράδυ).

 

Κριθαράκι στο τηγάνι με κοτόπουλο

Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου
2 ποτήρια μανιτάρια κομμένα
1 ποτήρι κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
3/4 ποτηριού κριθαράκι χοντρό
1 ποτήρι καρότα κομμένα
1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
2 φύλλα φρέσκο βασιλικό

 

Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους. Σε ένα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ροδίστε καλά για 5-7 λεπτά, να μην καούν. Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά.
Ρίξτε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε λίγο νερό, σκεπάστε και αφήστε ακόμη για 15 λεπτά.
Προσθέστε ακόμη κι άλλο καυτό νερό(για να μην λασπώσει) και ρίξτε το κριθαράκι. Δοκιμάστε τη γεύση, προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι, 1 λεπτό πριν βράσει ρίξτε το βασιλικό. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, προσοχή να μη παραβράσει το κριθαράκι.



Τρίτη 21 Ιουλίου 2015


Παγωτό Μόκα

Υλικά
3 κρόκους αβγών
100 gr ζάχαρη άχνη
600ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας καφέ στιγμιαίο
2 κουτάλια σούπας Bailey’s ή Kalhua

Για τη σάλτσα σοκολάτας
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
100ml γάλα φρέσκο
50ml κρέμα γάλακτος
2 κουτάλια σούπας Bailey’s ή Kalhua

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και τον καφέ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε και το ποτό. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και  ανακατεύετε το 1/3 από αυτή στο μείγμα των αβγών. Ρίχνετε το νέο μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Μεταφέρετε το τελικό μείγμα σε φόρμα από σιλικόνη ή σε μεταλλική φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και  ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί η σάλτσα, οπότε προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει.Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρετε, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το κόβετε φέτες. Το σερβίρετε περιχύνοντας με σάλτσα σοκολάτας.

 

Σαλάτα με ψαρονέφρι και λιναρόσπορο
 
 
Υλικά:
1 πακέτο με διάφορα μαρούλια,
1 ψαρονέφρι,
1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο,
1 κουταλιά  σούπαςελαιόλαδο,
ξύσμα λεμονιού,
3 πίτες για
fajitas
,
αλάτι, πιπέρι.
 

Σος μουστάρδας
½ ποτήρι ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι  γλυκού αγγλική μουστάρδα,
1 κουταλιά  σούπας μέλι,
1 κουταλάκι γλυκού γιαούρτι,
αλάτι, πιπέρι.
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε τις πίτες σε ταψί και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά έκαστη. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε σε κομμάτια. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε ζεστό αντικολλητικό σκεύος ή τηγάνι. Σε ένα δοχείο με πώμα, τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη σος μουστάρδας και ανακινούμε πάρα πολύ καλά. Σε ένα δοχείο σαλάτας βάζουμε τα μαρούλια, τα ψημένα κομμάτια του κρέατος, τα κομμάτια από τις πίτες, τον λιναρόσπορο και τα περιλούζουμε με τη σος μουστάρδας
.
 
 

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015



Εύκολο γλυκό με κρέμα λεμονιού

Υλικά 

Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive αλεσμένα σε σκόνη
¾ ποτηριού λιωμένο βούτυρο

 
Για τη γέμιση:
220 gr  μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
1/2ποτήρι  χυμό λάϊμ ή λεμονιού
1 κουταλιά σούπας  τριμμένο ξύσμα λάϊμ ή λεμονιού
ξύσμα ή λεπτές φλύδες λάϊμ ή λεμονιού για γαρνίρισμα

 
Εκτέλεση 

Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο blender, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση: Χτυπάτε σε μπολ το τυρί κρέμα, με μίξερ  σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λάϊμ ή λεμονιού και χτυπάτε για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα, πλέον, βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με φλύδες ή ξύσμα λεμονιού ή λάϊμ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά. Πριν σερβίρετε αφήστε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά , κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.



Ντοματόρυζο

Υλικά:
3/4 ποτηριού λάδι
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες κομμένες σε φετάκια
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτάλια σούπας κέτσαπ (προαιρετικά)
5 ποτήρια νερό
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
2  ποτήρια ρύζι
φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίξτε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το μαϊντανό και σιγοβράστε, ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Αν θέλετε, προσθέστε στη σάλτσα 2 κουταλιές κέτσαπ. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το νερό με το αλάτι, ρίξτε το ρύζι, σκεπάστε και σιγοβράστε το, να φουσκώσει και ν” απορροφήσει όλο το νερό. Αδειάστε το κι ανακατέψτε το ελαφρά μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίστε το με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Συνοδέψτε το με τυρί φέτα.