ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016


Light πανακότα με γιαούρτι και μέλι

Υλικά 
60 gr νερό
7
gr ζελατίνες
450
gr γιαούρτι
240
gr γάλα
240
gr κρέμα γάλακτος
80
gr ζάχαρη
30
gr χυμό λεμόνι

Για το σερβίρισμα
Μέλι
Καρύδια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, και το μισό γάλα με τη μισή κρέμα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε. Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το γλυκό και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω από κάθε πανακότα, μέλι και καρύδια.




Πατατοσαλάτα με μπρόκολο και μπέικον

Υλικά:

500 gr πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, πλυμένες και κομμένες στη μέση
1 μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια
200
gr μπέικον σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
2 κουταλιά σούπας ξίδι
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς, και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς λάδι) για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπρόκολο, το μπέικον, την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι. Περιχύνουμε με το λαδόξιδο τη σαλάτα και σερβίρουμε.



Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με μανιτάρια

Υλικά:

6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό
60 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 - 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1 κουταλιά σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 - 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, σε μεγάλα κομμάτια
5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο σκεύος σε 2 - 3 δόσεις, ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Tις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να παραμείνουν ζεστές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος, χωρίς να το καθαρίσουμε, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 - 3 λεπτά. Τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και από πάνω αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους. Ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τες ενδιάμεσα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα λευκό ρύζι ή πράσινη σαλάτα.