Εύκολη Ψαρόσουπα
Υλικά:
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, σε μέτρια κομμάτια
3 κλωνάρια σέλινο, σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλα καρότα, σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλες πατάτες, σε μέτριους κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης σε μέτριες ροδέλες
3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κονσέρβα ντοματάκια
600 gr ψάρι φιλέτο της αρεσκείας μας (γλαυκός, πέρκα, μπακαλιάρος κ.λπ.), σε μέτρια κομμάτια
αλάτι
μερικές σταγόνες ταμπάσκο (ή πιπέρι)
ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και το καρότο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τη δάφνη και το θυμάρι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μετά, βάζουμε την ντομάτα και 1 λίτρο νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και το ταμπάσκο βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να μη στεγνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας τον μαϊντανό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου