ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015


Χοιρινό ψητό με ανανά
Υλικά

4 kg χοιρινό  κατά προτίμηση (κουτάλα)
8 φρέσκες ή απο κονσέρβα φέτες ανανά
πατάτες
2 κύβοι maggi
330 gr μπύρα
100 gr βούτυρο
ολόκληρα γαρύφαλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
θυμάρι

Για το σιρόπι
1/3  ποτηριού μέλι
80 gr μαύρη μαλακή ζάχαρη

 Εκτέλεση
Μέσα σε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε το κρέας και σπάμε μαζί 2 κύβους. Ρίχνουμε τη μπύρα και σπάμε σε κομμάτια το βούτυρο. Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες. Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες ανανά πάνω στο χοιρινό. Περιχύνουμε το ζουμί του ανανά στη σάλτσα στο ταψί. Ρίχνουμε  αλάτι. Στερεώνουμε τον ανανά στο κρέας τοποθετώντας γαρύφαλλα. Μόλις αφρίσει το σιρόπι μας, το ρίχνουμε πάνω στον ανανά. Ψήνουμε ξανά για 30 – 40 λεπτά. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Πιέζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει και τις σοτάρουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Σβήνουμε τις πατάτες προσθέτοντας ζουμί από το χοιρινό.
Για το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά.

 

Muffins  με μήλα κανέλλα και καρύδια

Υλικά
1 ποτήρι μαργαρίνη λιωμένη
300
gr
ζάχαρη
3 αυγά
340
g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού
baking powder

1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 250
gr
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας κανέλλα
½ ποτήρι καρύδια χονδροσπασμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη (κρατάμε ½ ποτήρι ζάχαρη στην άκρη) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα του μείγματος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το
baking powder και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αναμιγνύουμε τα μήλα με της ζάχαρη που έχουμε κρατήσει και την κανέλλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε χαρτάκια στις ειδικές θήκες για muffins και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το υλικό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε όταν έχουν κρυώσει τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
 

Φιλέτο σολομού σε φύλλο σφολιάτας με πικάντικο σπανάκι!!!

Υλικά

Για το σολομό
6 φιλετάκια σολομού φρέσκου (150γρ. το ένα)
2 φύλλα σφολιάτας έτοιμης, μεγάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
6 κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού
 
αλάτι

Για το σπανάκι
500 gr σπανάκι φρέσκο, πλυμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 ποτήρι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζετε το σπανάκι: Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε καλά.Προσθέτετε ένα φλιτζανάκι νερό και σκεπάζετε το τηγάνι μέχρι το σπανάκι να αρχίζει να βράζει. Τότε αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τον άνηθο. Τελευταία στιγμή ρίχνετε το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το σπανάκι να κρυώσει. Σε ένα μπολ μαρινάρετε για λίγο τα φιλετάκια του σολομού με το λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Χωρίζετε τα φύλλα της σφολιάτας σε τρία μέρη το καθένα. Σε κάθε φύλλο απλώνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μια μικρή ποσότητα από το σπανάκι. Από πάνω ακουμπάτε ένα φιλετάκι σολομού και πάνω από το σολομό ακόμη λίγο σπανάκι. Τέλος, διπλώνετε τη σφολιάτα σε φάκελο και την ακουμπάτε προσεκτικά σε ένα ταψί.

Τρυπάτε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.