ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015


Cheesecake με μπισκότα oreo

Υλικά:

Για την Oreo κρούστα:
25 μπισκότα Oreo, σε ψίχουλα
3 κουτάλια σούπας λιωμένο βούτυρο

Για το Cheesecake:
250 gr  τυρί κρέμα
½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
1  βανίλια
250 gr  κατεψυγμένη σαντιγί

Για την επικάλυψη:
650 gr μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση:
Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο,  να εξέχει από τις πλευρές του. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα μπισκότα Oreo και το λιωμένο βούτυρο. Πατάμε το μείγμα μπισκότων στο έτοιμο ταψί σε ένα ενιαίο στρώμα. Σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα για περίπου 2 λεπτά.  Προσθέτουμε την  ζάχαρη  άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Χτυπάμε μέσα τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα την σαντιγί μέχρι να αναμειχθεί πλήρως στο μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρούστα σε ένα ενιαίο στρώμα. Καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Όταν κρυώσει βγάζουμε το Cheesecake από το ταψί με τα χερούλια του αλουμινόχαρτου και το κόβουμε σε τετράγωνα. Πριν το σερβίρισμα, απλώνουμε στην κορυφή την μαρμελάδα.



Καραμελωμένος Σολομός
 Υλικά:
4 φιλέτα σολομού με το δέρμα
½ ποτήρι ζάχαρη
2½ κουτάλια σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι,
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλάτι, και το πιπέρι σε μαύρο ένα ρηχό μπολ. Βουτήξτε κάθε φιλέτο στο μπολ έτσι ώστε να καλυφθούν και οι δύο μεριές του με το μείγμα. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε το σολομό, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Γυρίστε το φιλέτο προσεκτικά για να μην φύγει το δέρμα και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά. Προθερμάνετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς. Ψεκάστε την κορυφή κάθε φιλέτο σολομού με ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο επιπλέον μίγμα ζάχαρης και αλατιού. Αφήστε το ψήνω στη σχάρα σολομό για 5-10 λεπτά, ελέγχοντας κατά καιρούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει καεί. Όταν ο σολομός ψηθεί τον βγάζετε από τον φούρνο και τον αφήνεται να κρυώσει. Αφαιρέστε απαλά το δέρμα πριν από το φαγητό. Σερβίρετε με πράσινα λαχανικά.