ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015


Cheesecake  με σάλτσα φράουλας Νηστίσιμο
Υλικά για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα νηστήσιμα τύπου digestive
125 gr φυτική μαργαρίνη

Υλικά για την κρέμα
500 ml φυτική κρέμα για σαντιγί
1  ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 σακουλάκι ζελέ φράουλας
1 ποτήρι καυτό νερό
1/2  ποτήρι κρύο νερό

Υλικά για τη σάλτσα φράουλας
1/2 κιλό φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κορν-φλάουρ
1/2 ποτήρι  νερό
 
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο Strawberry filling
Εκτέλεση
Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τη σάλτσα φράουλας για να κρυώσει.
Μοιράζουμε στα δύο τις φράουλες και όπως είναι κατεψυγμένες τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τις φράουλες. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας με μία τρυπητή κουτάλα.
Όταν δούμε πως έχει δέσει η σάλτσα μας κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Διαλύουμε το ζελέ φράουλας στο καυτό νερό κι αφού διαλυθεί καλά προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει πολύ καλά.
Λιώνουμε στο blender τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και σε ένα μπρίκι λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε τα λιωμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Παίρνουμε μία φόρμα που ανοίγει στα πλαινά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου. Με ένα κουτάλι το πατάμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία λεπτή βάση.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το κρύο ζελέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2 ώρες και πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου