ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμα σοκολατένια cupcakes με λαχταριστή επικάλυψη
 
Για το Γλάσο
120 ml. κρέμα γάλακτος φυτική
100 gr. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τα cupcake
Υλικά

1 1/2 ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής
3 κουτάλια σούπας κακάο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι  γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι  γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι  γλυκού λευκό ξίδι
1  βανίλια
5 κουτάλια σούπας λάδι
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμίξτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπολ. Κάντε τρεις λακουβίτσες και στη μία χύστε το λευκό ξίδι, στην άλλη τη βανίλια και στην τρίτη το λάδι. Περιχύστε όλα σας τα υλικά στο μπολ με το νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.  Μοιράστε σε θήκες cupcakes μέσα στα κατάλληλα φορμάκια και ψήστε για 35 λεπτά. 
Για το γλασσο
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία καλή βράση, προθέτουμε την σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα!
Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο 1 ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ σφιχτό ανάλογα πως μας αρέσει!

Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά και τα γλασάρουμε, είτε με κορνέ  αν θέλουμε παγωμένο το γλάσο ,είτε με ζεστό γλάσο, με την βοήθεια ενός κουταλιού. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου