ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015


Παγωμένη κρέμα σοκολάτας με μπανάνες

Υλικά:
4 μπανάνες, ξεφλουδισμένες, παγωμένες και κομμένες σε κομμάτια
¼ ποτηριού κακάο χωρίς ζάχαρη
λίγες κουταλιές της σούπας νερό
1  σοκολάτας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
φυστικοβούτυρο  για επικάλυψη

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τις μπανάνες να ζεσταθούν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα πρέπει να είναι παγωμένες αλλά να αρχίζουν να ζεσταίνονται εξωτερικά. Χτυπάμε τις μπανάνες σε ένα μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Διαλύουμε το κακάο στο νερό για να το ενσωματωθεί καλύτερα στο μείγμα. Προσθέτουμε το νερό με το κακάο στο blender και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.Ανακατεύουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και οτιδήποτε άλλο θέλουμε – βανίλια,  Σερβίρουμε με λίγο φυστικοβούτυρο από πάνω.



Κοτομπέικον στο φούρνο

Υλικά:
2 μεγάλα Στήθη κοτόπουλο
15 – 20 φέτες Μπέικον
10 – 15 φέτες Τυρί
Αλάτι-πιπέρι

250 gr φρέσκα κρέμα

 
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκίτσες λίγο μεγάλες και τις αλατοπιπερώνουμε καλά. Σε κάθε φέτα μπέικον απλώνουμε μισή φέτα ένταμ. Τυλίγουμε κάθε μπουκίτσα κοτόπουλου σφιχτά με μία φέτα μπέικον-τυρί και τοποθετούμε τα κοτομπέικον σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την φρέσκα κρέμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).