ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

 Cheesecake Toblerone
Υλικά 
 
200 gr μπισκότα digestive
 
90 gr  βούτυρο λιωμένο
 
300gr  μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
 
300 ml κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
 
200 gr  σοκολάτα Toblerone λιωμένη + 1 σοκολάτα για διακόσμηση

Εκτέλεση
 
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί.
Θρυμματίστε στο multi, σε σκόνη τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε μπόλ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας τα με την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βουτυρωμένη φορμίτσα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει. Λιώνετε σε μπεν μαρί, τα 200gr σοκολάτας Toblerone. Μέχρι να λιώσει βάλτε σε μπολ το τυρί τύπου Philadelphia και ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία κρέμα. Μόλις λιώσει στο μπεν μαρί τη σοκολάτα, τη μεταφέρετε σταδιακά στη κρέμα τυριού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Χτυπάτε ελαφρώς τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει λίγο να μη γίνει πηχτή σαν σαντιγί και τη προσθέτετε και αυτή στο μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας με μια  σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα cheesecake στην έτοιμη βάση μπισκότου και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση με μια μαρίζ ή σπάτουλα. Βάζετε το έτοιμο cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά τουλάχιστον 5 ώρες και όλη τη νύχτα αν έχετε χρόνο. Πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε  κομματάκια σοκολάτας.


 



 
 
 
Brownies με τυρί
 
Υλικά
 
Για την βάση
 
 185gr  λιωμένο βούτυρο
 
1/4 ποτηριού σκόνη κακάο
 
1 ποτήρι ζάχαρη
 
2 αυγά
 
1 ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 
 
Για το τυρί
 
300gr Φιλαδέλφια
 
5 κουτάλια ζάχαρη
 
2 αυγά
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη βάση και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο. Για το πάνω μέρος   δηλαδή το τυρί χτυπάμε  το φιλαδέλφια μαζί με τα αυγά και τη ζάχαρη. Σε ένα αντικολλητικό ταψί ρίχνουμε το μείγμα για τη βάση  και από πάνω το μείγμα τυριού. Ψήνουμε το γλυκό για 40  - 45 λεπτά.
 
 
 

 
Κρέμα με ανανά
 
 
Υλικά
 
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά

1 κουτί σαβουαγιάρ μπισκότα

1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

500 ml κρέμα γάλακτος

 2 βανίλιες

 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
 
Εκτέλεση
 
Ψιλοκόβουμε τον ανανά εκτός από μερικές φέτες που θα κρατήσουμε ολόκληρες για το στόλισμα του γλυκού μας στο τέλος.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και τη ζάχαρη. Όταν ετοιμάσουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά με το γιαούρτι και το ψιλοκομμένο φρούτο.
Στρώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε τα  σαβουαγιάρ με  λίγο από τον χυμό της κονσέρβας. Στρώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και μετά τα υπόλοιπα μπισκότα χωρίς να τα ραντίσουμε. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις φέτες του ανανά  και το γλυκό του κουταλιού.


Νόστιμο και ελαφρύ!!!

 

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

 
Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
 
Υλικά
 
400gr  ανάμικτα κίτρινα τυριά (ρεγκάτο, τσέταρ, gooda)
 
200gr  μανιτάρια λευκά
 
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
 
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 
3 αυγά
 
1 γιαούρτι στραγγιστό
 
1 ποτήρι  αλεύρι
 
2 κουταλάκια baking powder
 
100gr  βούτυρο
 
 
Εκτέλεση
 
Τρίβουμε τα τυριά σε χοντρό τρίφτη και κόβουμε τα μανιτάρια. Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Αφού τα κατεβάσουμε από τη φωτιά  προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια. Ρίχνουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε  καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder Τελευταίο ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Λαδώνουμε ένα ταψί  και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
 
 

 
Ογκρατέν  με λαχανικά
 
Υλικά
 
1 ποτήρι κουνουπίδι βραστό
 
1 ποτήρι μπρόκολο βραστό
 
1/2 ποτήρι καλαμπόκι βραστό
 
1/2 ποτήρι καρότα κομμένα σε ροδέλες
 
300gr  φέτα
 
2 αυγά
 
1/2 ποτήρι γάλα
 
αλάτι - πιπέρι
 
4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
 
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί αφού πρώτα τα λαδώσουμε και αλατοπιπερώσουμε.  Σκορπίζουμε  από πάνω τη φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια έτσι ώστε να απλωθεί παντού. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε τα λαχανικά.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.
 
Καλή σας όρεξη!!!
 
 
 
 
 

 
Ντιπ  Γουακαμόλε
 
Υλικά
 
2 ώριμα αβοκαντο
 
1 γιαούρτι 250 gr
 
1 πιπεριά κόκκινη
 
1 κρεμμύδι ξερό
 
αλάτι
 
3 κουτάλια της σούπας λεμόνι
 
 
Εκτέλεση
 
 Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε όλα τα υλικά στο blender και χτυπάμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε μπολ  μαζί με πατατάκια τορτίγια, κριτσίνια ή κρακεράκια.
 
 
Τέλειο για μεζεδάκι!!!!
 

 

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
 
Υλικά
 
2 κρεμμύδια ξερά
 
1  μεγάλο πράσο
 
3 - 4 μανιτάρια
 
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
 
250gr  κοτόπουλο βραστό
 
250gr  τυρί γραβιέρα
 
αλάτι  - πιπέρι
 
2 ποτήρια γάλα
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα τηγάνι   ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά  το πράσο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε για 4 - 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά.  Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα  pyrex και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
 
 
Απλά υπέροχο!!!
 
 
 



Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

 
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
 
6 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
 
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΠΑΝΑΧΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
 
1 ΠΟΤΗΕΙ ΔΥΟΣΜΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΡΟΚΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΝΗΘΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
 
1 ΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
 
ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΖΥΜΗ
 
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ.  ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΖΥΜΩΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣΣ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ.
 
ΓΕΜΙΣΗ
 
ΠΛΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΕΤΕ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ  ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ. ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΛΥΜΜΕΝΑ ΧΟΡΤΑ.
 
ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ
 
ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟΥ ΤΑΨΙΟΥ  ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ. ΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ. ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΚΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ. ΧΑΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ Η ΠΙΤΑ.
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
 

 
ΦΕΤΟΠΙΤΑ 
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 1/2  ΠΟΤΗΡΙ ΦΕΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
 
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΞΗΡΟ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟΣΜΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΤΑΨΙ. ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
 
 
ΠΑΝΤΕΥΚΟΛΗ !!!
 

 
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 1 ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
 
4 ΑΥΓΑ
 
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΚΑΟ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.  ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΡΑΤΑΜΕ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΛΑΣΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ.  ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ  ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
 
 
ΤΕΛΕΙΟΣ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!
 
 

 
ΚΑΡΥΔΟΤΟΥΡΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 7  ΑΥΓΑ
 
1 3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΥΝΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΥΝΕΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ
 
2  1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ BAKING POWDER
 
ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ
 
 ΛΙΓΟ  ΡΟΔΟΣΤΑΓΜΑ
 
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ SPRY
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
 
2 ΜΕ 3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ
 
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
 
1 ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΟΡΦΑΤ
 
5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΚΟΝΗ
 
3 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΚΑΟ
 
1/2 ΦΛΥΝΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
 
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ. ΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΕΝΑΛΛΑΞ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ.  ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ.  ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΟΚΟΥΝΕΣ.
 
 
 
 
 


Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

 
 
ΑΝΑΡΟΠΙΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 2 ΚΙΛΑ ΑΝΑΡΗ ΦΡΕΣΚΑ ΑΝΑΛΑΤΗ
 
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 
8 ΑΥΓΑ
 
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑ
 
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ  ΑΛΕΥΡΙ
 
2 ΚΟΤΑΛΑΚΙΑ BAKING POWDER
 
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
 
ΣΙΣΑΜΙ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΑΜΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΗ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΑΜΙ) ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΛΕΙΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΙΣΑΜΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
 
 
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΛΥΚΟ!!!
 
 
 
 

 
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ 2  ΚΟΜΜΑΤΙΑ
 
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
 
ΑΛΑΤΙ
 
ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ
 
1 ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
 
500 ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
500 ml  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΕΝΝΕΣ
 
ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ,ΚΙΤΡΙΝΕΣ
 
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ. ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ, ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΔΗΛΑΔΗ  ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΨΟΥΜΕ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ  ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
 
 
 
 

CHEESECAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΛΑΙΜ
 
ΥΛΙΚΑ
 
200 gr  ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE AΛΕΣΜΕΝΑ
 
50 gr  ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
 
100gr  ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
 
400gr ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
 
40 gr ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
 
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΑΙΜ
 
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΞΥΣΜΑ ΛΑΙΜ (ΛΕΜΟΝΙ ΠΡΑΣΙΝΟ)
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΙΕΖΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΑΣΗ. ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΒΑΣΗ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ Η ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΑΙΜ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΑΠΛΩΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ  ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ . ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ CHEESECAKE ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ.
 
ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΑΙΜ.
 

ΑΝΑΡΟΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
 1 ΚΙΛΟ ΑΝΑΡΗ  ΑΝΑΛΑΤΗ
1 ΛΙΤΡΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
3 ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
ΜΕΛΙ
ΚΑΡΥΔΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΑΝΘΟΝΕΡΟ, ΤΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟ PYREX ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΡΕΜΑ. ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ.
ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

 
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
 
2 ΑΥΓΑ
 
1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 
300ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
250 gr  ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
 
1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
 
ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
 
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ : ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΥΖΙΑΖΕΤΕ ΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΗ ΑΦΡΑΤΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ PYREX ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ: ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΜΕΙΓΜΑ. ΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ. ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ.
 
 
 

 
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
 
1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΚΑΟ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
 
2 ΜΗΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ
 
2 ΑΥΓΑ
 
1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
 
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΑ ΜΗΛΑ , ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ. ΑΝΑΜΕΙΞΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.
 
 

 
CHOCOLATE MUFFINS
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
2  ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΚΑΟ
 
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ BAKING POWDER
 
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
 
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
 
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΓΑΛΑ 
 
125gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
 
2 ΑΥΓΑ
 
100gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ BAKING POWDER, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΙΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ   ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 - 25 ΛΕΠΤΑ. 
 
ΤΕΛΕΙΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

 
CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΟΝΤΡΟΑΛΕΣΜΕΝΑ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
 
3 ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
 
250ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
250gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΙΩΜΕΝΗ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ
 
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
 
100gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
 
100gr  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
1 - 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΟΥΙΣΚΙ
 
ΛΙΓΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΝΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ PYREX ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ PYREX ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ  ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ. ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ. ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΟ CHEESECAKE ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ ΤΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΟΥΙΣΚΙ. ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ  CHEESECAKE ΓΑΡΝΙΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

 
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΑΡΗ
 
ΥΛΙΚΑ
 
10 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΗ ΑΝΑΛΑΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΠΗΡΑ (ΑΛΕΣΜΕΝΗ)
 
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
 
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ BAKING POWDER
 
12  ΑΥΓΑ
 
1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
 
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 
ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΠΗΡΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΟ ΑΝΘΟΝΕΡΟ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ BAKING POWDER. ΧΤΥΠΑΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ, ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 1 1/2 ΩΡΑ. ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.
 
ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΥΛΙΚΑ
 1 ΚΟΥΤΙ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
4 - 5 ΑΥΓΑ
2 - 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
ΠΙΠΕΡΙ
1 ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ. ΑΦΟΥ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ  ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ Σ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΑΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ. ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟΑΛΕΣΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ.