ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

 
Τάρτα με κομπόστα κεράσι
 
Υλικά  Ζύμης:
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
4 κουτάλια σούπας βούτυρο νηστίσιμο
1/4 ποτηριού ζάχαρη
2 κουτάλια σούπας κονιάκ
2 κουτάλια σούπας νερό
 
Υλικά Γέμισης:
1 κουτί κομπόστο κεράσι
1 ποτήρι ζουμί κομπόστου
1 ποτήρι νερό
2 κουτάλια σούπας Corn Flour
1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη
1/2 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
 
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη και την απλώνετε στο ταψί. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει. Διαλύετε το  corn flour με το ζουμί του κομπόστου και το ρίχνετε στο νερό που βράζει. Ανακατεύετε να γίνει η κρέμα. Βάζετε τα κεράσια πάνω από τη ζύμη και τα σκεπάζετε με την κρέμα. Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.
 
Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια
 
 
 


 Καριόκες Νηστίσιμες
Υλικά:
2 ποτήρια νερό
2  ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι καρύδια  ή αμύγδαλα χοντροκομμένα

2 κουτάλια σούπας κακάο
3 κουτάλια  σούπας ανθόνερο
1 1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1/4 κουτάλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
500 gr κουβερτούρα

αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και γλυκά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
 Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το κακάο και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε.Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, έτσι ώστε να το τυλίξουμε και να γίνει σαν ρολό. Το πλάθουμε καλά μαζί με την λαδόκολλα και το πιέζουμε. Αφού πάρει την θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.Το βγάζουμε, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το πατάμε λίγο αν έχει ατέλειες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Παίρνουμε μία - μία τις φέτες με 2 κουτάλια και τις βουτάμε στην κουβερτούρα γύρω γύρω. Έπειτα τις βάζουμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε σε ένα κρύο δωμάτιο.

Καλή επιτυχία!
 

Kαντεϊφι με κρέμα νηστίσιμη
Υλικά :
½ κιλό καταϊφι
200gr  Spry
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας... ότι προτιμάτε)
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική κρέμα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

Σιρόπι:
5 ποτήρια νερό,
5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση :Ανοίγουμε  καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο Spry και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. 

1η Κρέμα
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι.
 
2η Κρέμα
Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

 

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

 
Στρούντελ με μήλα ( αλάδωτα)
 
Υλικά:
 
3 1/2 ποτήρια φαρίνα
1 ποτήρι ταχίνι
2 κουτάλια μέλι
1 κουταλάκι baking powder
3/4 ποτηριού νερό
 
Γέμιση:
 
1/2 ποτήρι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 ποτήρι σταφιδάκια
1/2 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/2 ποτήρι μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κουτάλια  της σούπας μέλι
λίγη κανέλα
2 ποτήρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
 
Εκτέλεση:
 
Ετοιμάζετε τη ζύμη  και την ανοίγετε σε φύλλο. Ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης τα απλώνετε πάνω στο φύλλο και το τυλίγετε σε ρολό. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε σε μέτριο για 35 - 40 λεπτά. Όταν ψηθεί το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
 
Σημείωση:
Αντί μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και  κομπόστα ροδάκινο. Το στραγγίζετε καλά και το κόβετε λεπτές φέτες.
 

Μελόπιτα
 
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι ζαχαροπλαστικής
400gr χαρουπόμελο
4  κουτάλια της σούπας μέλι
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι κανέλα
λίγο σησάμι  για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
Κτυπάτε καλά το χαρουπόμελο με το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και τα καρύδια. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. ραντίζετε με σησάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
 
Τέλειο νηστίσιμο γλυκό  με τον καφέ!!!
 
 

 
Μακαρόνια με θαλασσινά
 
Υλικά:
 
1 κουτί μακαρόνια (οποιοδήποτε είδος)
400gr  μύδια
200gr  γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
1/2 ποτήρι κρασί άσπρο ξηρό
100gr χυμό ντομάτας
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι -  πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για 10 λεπτά και τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ βάζετε τα μύδια και τις γαρίδες βρασμένες σε κατσαρόλα με το κρασί και το χυμό ντομάτας. Τα σκεπάζετε και τα βράζετε για 5 λεπτά να ψηθούν.  Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε το μείγμα στα μακαρόνια και προσθέτετε και το μαϊντανό. Τα αφήνετε στη φωτιά για 3 με 4 λεπτά. Η μακαρονάδα σας είναι έτοιμη!!!
 
 
 

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

 
Ταραμοκεφτέδες
 
Υλικά για 4 άτομα
300gr  μπαγιάτικο ψωμί,  μόνο την ψίχα
100gr  ταραμάς
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
χυμός από 1 λεμόνι
1/2  ποτήρι  ελαιόλαδο
2 πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ μαζί με τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τις πατάτες και τον μαϊντανό.Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να δέσουν τα αρώματά του. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταραμοκεφτεδεσ




 
Τορτελίνια με σπανάκι


Υλικά
Μισό κιλό τορτελίνια με τυρί
Μισό κιλό σπανάκι
Μισό ποτήρι  γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγο ελαιόλαδο
300 γραμμάρια φέτα
300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με το σπανάκι.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τα βρασμένα τορτελίνια, προσθέτουμε το σπανάκι με το τυρί, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.

 
Μικρά Κέικ με ταχίνι
Υλικά
 
200gr  ταχίνι
300gr   αλεύρι Φαρίνα
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
150gr  άχνη ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
ξύσμα από πορτοκάλι
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:
Ταχίνι και άχνη ζάχαρη για το γλάσο
σοκολάτα για να τρίψουμε από πάνω

Εκτέλεση
Βάζεις στο μπολ λάδι και χυμό πορτοκάλι και προσθέτεις και το ταχίνι. Ανακατεύεις λίγο και βάζεις την κανέλα το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνεις την ζάχαρη άχνη και ανακατεύεις. Βάζεις το μέλι, ανακατεύεις και τέλος προσθέτεις το αλεύρι. Ανακατεύεις και ρίχνεις το μείγμα στα φορμάκια που έχεις λαδώσει. Ψήνεις στους 180 για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο. Για το γλάσο ταχινιού βάζεις στο μπολ ταχίνι και άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις. Βουτάς τα μάφινς ανάποδα μέσα στο γλάσο και τρίβεις λίγη σοκολάτα της επιλογής σου από πάνω.

 

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

 
Δούκισσα Νηστίσιμη
 
Υλικά:
 
2 κουτιά morning coffee
4 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια της σούπας βούτυρο νηστίσιμο
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
7 κουτάλια ζάχαρη
 
 
Γλάσο
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
ι ποτήρι κακάο
1 κουταλιά λάδι
2 κουτάλια νερό
 
Εκτέλεση
Σπάζετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού. Τα ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα ρολού και το βάζετε στο ψυγείο. Όταν παγώσει και σφίξει καλά, γαρνίρετε με το γλάσο σοκολάτας.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για δουκισσα γλυκο
 
 
 

 
Χαλβάς με ινδοκάρυδο

Υλικά:
4 ποτήρια  νερό
2  ποτήρια ζάχαρη
150gr βούτυρο Spry
250gr Σιμιγδάλι χονδρό
150gr Ινδοκάρυδο
Μία πρέζα αλάτι

 Εκτέλεση :
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Προσθέτουμε κατόπιν το σιμιγδάλι σιγά σιγά προσέχοντας να μην σβωλιάσει καθώς ανακατεύουμε. Μόλις πήξει λίγο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό ινδοκάρυδο. Το ανακατεύουμε καλά και το αραδιάζουμε αμέσως σε ένα ταψί. Το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει, οπότε και το κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας 

Υλικά:
3/4  ποτήρια λάδι
2  ποτήρια ζάχαρη
3,5 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια νερό
3  κουτάλια σούπας ξύδι
6 κουτάλια σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

Για το γλάσο:
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 κουτάλια σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας λάδι
3 κουτάλια σούπας νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
Ετοιμάστε το γλάσο: ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα. Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχνετε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!


Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

 
Σιάμαλι Νηστίσιμο
 
Υλικά:
 
1 κιλό σιμιγδάλι
1 1/2 ποτήρι νερό
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
3 κουταλάκια γλυκού baking powder
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα αλεσμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα
 
Εκτέλεση
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτετε στο σιμιγδάλι. Προσθέτετε στο μείγμα το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί αφού πρώτα το βουτυρώσετε και από πάνω σκορπάτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το χαράζετε σε ορθογώνια κομμάτια.
 
 
Για το σιρόπι
 
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
ξυλάκι κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
 
Εκτέλεση
Βράζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει. Για να δέσει το σιρόπι, το αφήνετε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει. Όταν το ραβανί κρυώσει το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
 
 

Γλυκό σάμαλι

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μηλόπιτα Νηστίσιμη

Υλικά

Για τη ζύμη:
2 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
250gr βούτυρο spry
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ


Για τη γέμιση:
5 μήλα τριμμένα στον τρίφτη κρεμμυδιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση: 
Σε μια λεκάνη βάζετε τα υλικά της ζύμης. Τα ζυμώνετε και τα χωρίζετε σε δύο μπάλες. Τις βάζετε στην κατάψυξη και όταν παγώσουν, παίρνετε τη μια μπάλα, την περνάτε στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί. Στα τριμμένα μήλα προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια και τα ανακατεύετε. Αυτό το μείγμα το απλώνετε επάνω στη ζύμη που είναι στο ταψί. Τέλος, περνάτε και τη δεύτερη μπάλα της ζύμης απο τον τρίφτη και καλύπτετε με αυτή το μείγμα των μήλων. Ψήνετε στους 180 βαθμούς  μέχρι να ροδίσει.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

 

              ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!



Κέικ Καρότου Νηστίσιμο
Υλικά: 

200gr ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και 180gr) 
60gr λάδι + λίγο ακόμα για τη φόρμα 
200gr  φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 
1-2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 
300gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής + λίγο ακόμα για τη φόρμα
 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη) 
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα 
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι

 180gr καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη 
100gr καρύδια χοντροτριμμένα


Εκτέλεση:         
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν χτυπηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι.
  Όταν ενωθούν τα υλικά, σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτουμε τα καρότα και το καρύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το χυλό του κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την τοποθετούμε σε φούρνο που ήδη έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς . Ψήνουμε για περίπου  40 - 45 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


 

Σπιτική Νηστίσιμη Μπουγάτσα


Υλικά
4 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
 3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
2 κ.σ βούτυρο νηστίσιμο

Εκτέλεση
Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα.
Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας
Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα
Στη συνέχεια στρώσε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις
 
 

Νηστίσιμο Brownie  2


Υλικά

230 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
60 gr κακάο
2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
280 gr ζάχαρη
280 gr νερό
110 gr ελαιόλαδο
60 gr καρύδια, χοντροτριμμένα
150 gr κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη


 Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βάθμους. Κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το ελαιόλαδο.
Τα χτυπάμε λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο από ταψάκι διαστάσεων περίπου 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά (όχι παραπάνω,
γιατί θα ξεραθεί). Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.