Τάρτα φρούτων με κρέμα τυριού
Υλικά
Για τη βάση:
2 ποτήρια τρίμμα μπισκότου τύπου πτι μπερ
1/2 ποτήρι βούτυρο ανάλατο
Για τη γέμιση κρέμας:
340 gr μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelhia ή Μασκαρπόνε
1/4 ποτηριού ζάχαρη
220 gr κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη φρούτων:
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
400 gr φράουλες φρέσκες σε φέτες
200 ml κρέμα γάλακτος
Για γαρνίρισμα:
1/2 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
σιρόπι σοκολάτας
κεράσια γλασέ [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα ταψί και το αφήνετε στην
άκρη.
Για τη βάση: Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε
το θρυμματισμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι
να έχετε ένα υγρό μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε καλά στη
βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη κρέμα γέμιση: Σε μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με πηχτή σαντιγί. Ενώνετε τις δύο κρέμες μαζί με κουτάλι . Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνεια.
Για την επικάλυψη φρούτων: Κόβετε τις μπανάνες σε
φέτες και τις στρώνετε σε ένα ενιαίο στρώμα πάνω από τη κρέμα τυριού. Στρώνετε
πάνω από τις μπανάνες μια στρώση με τις φέτες φράουλας. Χτυπάτε τα
200 ml κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε ισομερώς πάνω
από τις φράουλες.
Για γαρνίρισμα: Πασπαλίζετε με τα
ψιλοκομμένα καρύδια, περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας και τελειώνετε
γαρνίροντας [προαιρετικά] με τα κερασάκια γλασέ. Βάζετε το γλυκό να παγώσει στο
ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για όλη τη νύχτα.