ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016


Κέικ με σοκολατένια γέμιση και κραμπλ

Υλικά
4 μεγάλα αυγά
1 ¾ ποτηριού καστανή ζάχαρη
200 gr γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 ποτήρι βούτυρο
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:
250 gr κουβερτούρα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 ¼ ποτηριού φουντούκια τριμμένα στο multi
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη

Για το κράμπλ επικάλυψης:
½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½  ποτήρι βούτυρο γάλακτος φρέσκο 
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα στο multi
100 g σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
Για το κράμπλ επικάλυψης: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. Το σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε και αυτό στην άκρη. 
Για το κέϊκ: Λιώνετε  το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάτε τα αυγά με τη καστανή ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνετε το μείγμα αλεύρι-μπέϊκιν χτυπώντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βουτυρώνετε καλά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Αδειάζετε στη φόρμα το 1/3 της ζύμης και από πάνω πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Ρίχνετε από πάνωακόμα 1/3 από τη ζύμη και πασπαλίζετε την υπόλοιπη ποσότητα από τη γέμιση. Τέλος, στρώνετε την υπόλοιπη ποσότητα από τη ζύμη και καλύπτετε την επιφάνεια με το κραμπλ.Ψήνετε το κέϊκ, σε προθερμασμένο στους  180 βαθμούς στον αέρα φούρνο, για 1 ώρα και 10λ περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά του. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρετε.

 

Aρωματική μανιταρόσουπα

Υλικά
500 gr  μανιτάρια (κατά προτίμηση λευκά)
λίγος μαϊντανός
μισό ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε ελαφρώς. Ρίχνετε το μαϊντανό και τα μανιτάρια και σοτάρετε για λίγο όλα μαζί.
Προσθέτετε χλιαρό νερό χλιαρό, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Σε ένα μπολάκι στίβετε ένα λεμόνι και στο χυμό διαλύετε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτετε στην κατσαρόλα το μείγμα του λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σούπα.


Λαχταριστό μεσογειακό κοτόπουλο

Υλικά:

6 ίσες φέτες στήθος κοτόπουλου
3 ώριμες ντομάτες
Τυρί  μοτσαρέλα
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο αλεύρι
Αλατοπίπερο


Εκτέλεση: 
Περάστε τα στήθη κοτόπουλου από το αλεύρι και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τις σε κύβους. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και ζεματίστε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι δύο κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Όταν ψηθούν τα στήθη βάλτε σε κάθε ένα μια φέτα τυρί και τη τριμμένη παρμεζάνα, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μέχρι να λιώσει το τυρί.