Κρεμ μπρουλέ σοκολάτας
Υλικά
250ml κρέμα γάλακτος
250ml γάλα, πλήρες
120 gr ζάχαρη
6 κρόκοι αβγών
15 gr κακάο
ζάχαρη για το καραμέλωμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο. Τη βάζετε στη φωτιά κι αφού πάρει βράση το μίγμα, το ρίχνετε στους κρόκους και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ενωθούν.Στη συνέχεια γεμίζετε το ειδικό πυρίμαχο μπολ της κρεμ μπρουλέ που είναι ρηχό, , το βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε καυτό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, από τον πάτο του ταψιού. Ψήνετε την κρέμα στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αφού βγεί από το φούρνο αφήνετε να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, την πασπαλίζετε με ζάχαρη την οποία καίτε με φλόγιστρο να καραμελώσει. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου