Τάρτα μπισκότου με
πραλίνα φουντουκιού
Υλικά
για τη βάση
250 gr βούτυρο λιωμένο
300 gr μπισκότα βανίλιας τριμμένα
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη καστανή
200 gr βούτυρο
550 gr κρέμα τυριού
100 gr κακάο σε σκόνη
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι τρούφα
4 σφηνάκια λικέρ Καλούα
Λίγη έτοιμη χτυπημένη σαντιγί για το γαρνίρισμα.
Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα βανίλιας και ζυμώνουμε καλά. Σε ένα ρηχό ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολλα και επάνω της ρίχνουμε τη ζύμη της βάσης μέσα στο τσέρκι, την πιέζουμε και την απλώνουμε καλά μέσα στο τσέρκι και στα πλαϊνά. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα τυριού μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και αρωματίζουμε με το λικέρ Καλούα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με μία πλαστική σπάτουλα έως ότου το μίγμα ενωθεί και ρευστοποιηθεί ελαφρά. Γεμίζουμε το ταψι μας με το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας.
