ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015


Πρασόπιτα
 
Υλικά:

8 πράσα
400 gr σπανάκι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
1/2  ποτήρι ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων
Δυόσμο ξερό
6 χοντρά φύλλα για πίτα
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και χρησιμοποιούμε μόνο το κομμάτι που είναι άσπρο και τρυφερό, τα πράσινο μέρος είναι πιο σκληρό κι αν θέλουμε τα κρατάμε για σούπες ή ζωμό.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τον άνηθο, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Παίρνουμε την κόκκινη πιπεριά και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το 1/2  ποτήρι  ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά όλα μαζί, να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη κόκκινη πιπεριά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση από τη μακριά του πλευρά.
Αλείφουμε ξανά με λίγο ελαιόλαδο το φύλλο. Με ένα κουτάλι βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου γέμιση και τυλίγουμε σε μακρόστενο ρολό. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρόστενο ταψί και τοποθετούμε μέσα το ρολό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα της πίτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου