ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μοναδική ζεστή κρέμα σοκολάτας με καφέ!
 
Υλικά
 
1 λίτρο γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
40 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ
120 γρ. ζάχαρη
 
Εκτέλεση
 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου τα 900 γρ. από το γάλα και τον καφέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα με μία σπάτουλα. Πριν βράσει το γάλα με τον καφέ, προσθέτουμε το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και την σερβίρουμε σε 4 ατομικά μπολ. Σερβίρουμε τις κρέμες κατά προτίμηση χλιαρές, αλλιώς τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Μπορείτε να συνδυάσετε φρέσκες φράουλες, μπανάνες και μπισκότα!!




 Γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι
 
 
Υλικά :
  • 500 gr  γαρίδες με το κέλυφος 
  • 1 κουταλιά  σουσάμι
  • Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι
  • Και για τη σάλτσα μελιού :
  • 4-5  κουτάλια σούπας λάδι
  • 2 κουτάλια σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
 
Εκτέλεση
Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)
Τσιγαρίζουμε σε  τηγάνι , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας  με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις  ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα   υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκεύους με μια ξύλινή κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά…
Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
 
 
 
AdTech Ad

 
Τάρτα από μπισκότο δημητριακών με γιαούρτι και φρούτα
Υλικά

100gr     βρώμη        
3 κουτάλια σούπας  αμύγδαλα
3 κουτάλια σούπας   κάσιους
30gr     τριμμένη καρύδα
1 κουταλιά σούπας  μέλι
30 ml  βούτυρο  λιωμένο
360gr   γιαούρτι
250ml  κρέμα γάλακτος
 
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βάζουμε στο blender τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, την καρύδα, το βούτυρο και το μέλι. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια και να ανακατευτούν καλά.
Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί  για τάρτα και βάζουμε το μείγμα σε αυτή. Πιέζουμε τα δάχτυλά μας το μείγμα στη φόρμα ώστε να το στρώσουμε καλά και να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε τη βάση για της τάρτας στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουτάλια ζάχαρη  και το γιαούρτι μεχρι να αφρατέψει η κρέμα.Αφού κρυώσει η τάρτα την  καλύπτουμε με την κρέμα και φρούτα της                 αρεσκείας μας.


 
 
 
 
Red Velvet
 
Υλικά:
 
Για το κέικ
 
250gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
125gr  βούτυρο
120ml  γάλα
200gr  ζάχαρη
2 αβγά
2 κουτάλια σκόνη κακάο
1 κουταλιά κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 
Για τη βουτυρόκρεμα
 
100gr  βούτυρο
200gr  τυρί κρέμα
300gr ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη. προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το κακάο και το χρώμα. Τελευταίο βάζουμε το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα στα ίσα και ψήνουμε  σε 2 ταψιά μέχρι να ψηθούν τα παντεσπάνια μας . Τα αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορούμε να τα μεταφέρουμε στην πιατέλα μας. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για την κρέμα μας.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω την κρέμα συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Μπορείτε αν θέλετε να διακοσμήσετε με τριμμένη σοκολάτα.
 
Ιδανικό για το Valentines Day!!!!
 
 
 
 

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

 
Σπιτική κις λορέν
 
Υλικά:
 
Για τη ζύμη
350gr  αλεύρι
145gr  βούτυρο
1 αυγό
Μία πρέζα αλάτι
Δύο κουτάλια κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

200gr μπέικον κομμένο μικρούς κύβους
240 ml κρέμα γάλακτος
240 ml γάλα
4 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Για τη ζύμη:  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία.  Ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο. Βουτυρώνουμε τη φόρμα για τάρτα και στρώνουμε μέσα τη ζύμη.
Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τη φυλάμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σκληρύνει η ζύμη.

Σκεπάζουμε ολόγυρα την άκρη της με λίγο αλουμινόχαρτο και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:   Βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Το απλώνω στην τάρτα. Βάζουμε σε μπεν μαρί το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και τη  σερβίρουμε.


 
 

 
Κέικ με μήλο και  γιαούρτι
 
Υλικά:
 
1 κουταλάκι  baking powder
100gr   αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα
200gr   μήλο τριμμένο
200gr   γιαούρτι
250gr  βούτυρο
200gr   ζάχαρη
5 αβγά
750gr   αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε τα αβγά ένα προς ένα.
Έπειτα βάζετε το μήλο σε κομματάκια και το γιαούρτι, ανακατεύετε να πάει παντού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
 
 
 
 

 
Φιλέτα κοτόπουλου με πέννες και κάρυ
 
Υλικά:
 
3 φιλέτα κοτόπουλο βρασμένα και κομμένο σε μπουκιές
 
1/2 κιλό πέννες πολύχρωμες
 
250gr  φασολάκια
 
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
 
1 ποτήρι γιαούρτι
 
1/2 ποτήρι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
 
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
 
1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
 
αλάτι - πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Κόβετε τα φασολάκια σε μικρά κομμάτια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα, βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό. Προσέξτε να μην βαρυψηθούν.  Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το κάρυ, το σκόρδο και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε και προσθέτετε το κοτόπουλο. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ζυμαρικά με τα φασολάκια και τις ντομάτες. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε από πάνω το μείγμα της σάλτσας. Τα βάζετε στο φούρνο για 10 - 15 λεπτά.
 

 
Τυροκεφτέδες
 
Υλικά:
 
1 ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο
 
1 ποτήρι αλεύρι
 
1 κουταλάκι baking powder
 
2 αβγά
 
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
λάδι για το τηγάνισμα
 
αλάτι - πιπέρι
 
Εκτέλεση 
 
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, βάζετε το αλεύρι, το  baking powder, το μαϊντανό, το δυόσμο, το τυρί, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι καλά σε ένα τηγάνι, παίρνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθετε σε στρογγυλό σχήμα και τηγανίζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
 
Τέλειο μεζεδάκι!!! 
 
 


Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

 
Μανιταρόσουπα βελουτέ
Υλικά:

300-500gr μανιτάρια φρέσκα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κουτάλια σούπας βούτυρο

4 κουτάλια σούπας αλεύρι

3 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

3-4 ποτήρια ζωμό της επιλογής σας (π.χ. λαχανικών)

αλάτι και άσπρο πιπέρι

1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες. Λειώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σ'ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και βγάζουμε το σκεύος απ'τη φωτιά. Σε μία κατσαρόλα λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει πολλές βράσεις. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, και αποσύρετε απ'τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!!!


 


Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά

1 1/2 κιλό κολοκύθα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι

πράσο ψιλοκομμένο

ζωμό λαχανικών

2 κουτάλια της σούπας γιαούρτι

1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 4 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Λιώνουμε με μίξερ χειρός τα υλικά μας και προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Τέλεια για τις κρύες νύκτες του χειμώνα!!!






Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

 
Μίλφειγ
 
Υλικά
 
3 κουτάλια σούπας ανθό αραβοσίτου
 
2 κουτάλια σούπας αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 
1 λίτρο γάλα
 
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
 
3 αυγά
 
1 βανίλια
 
2 κουτιά σφολιατίνια
 
ζάχαρη άχνη
 
Εκτέλεση
 
Χωρίζουμε τα μπισκότα στη μέση με το μαχαίρι και βάζουμε μια στρώση κάτω στο pyrex.  Διαλύουμε σε ένα ποτήρι το γάλα, το ανθό αραβοσίτου, το αλεύρι, τα αυγά τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά - σιγά στο υπόλοιπο γάλα που βράζει. Μόλις αρχίσει να πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια, μια δεύτερη στρώση μπισκότα, ξανά κρέμα και από πάνω τα σφολιατίνια από τη γυαλιστερή πλευρά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
 
Νόστιμη και πανεύκολη!!!
 
 
 

 

 
Σιαρλότα με φράουλες
 
Υλικά
 
10 - 15 μπισκότα σαβουαγιάρ
 
5 ποτήρια γάλα
 
5 κουτάλια custard
 
5 κουτάλια ζάχαρη
 
1 τζέλλυ φράουλας
 
1 κουτί φράουλες φρέσκες
 
1 φρέσκα κρέμα 250gr
 
 
Εκτέλεση
 
Βάζετε όρθια στον περίγυρο και στη βάση ενός pyrex  ή στρογγυλής φόρμας τα μπισκότα. Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα και τις σκορπίζετε πάνω από τα μπισκότα. Κρατάτε μερικές για διακόσμηση. Διαλύετε το τζέλλυ με 3 ποτήρια ζεστό νερό και όταν κρυώσει το ρίχνετε πάνω από τις φράουλες. Το βάζετε στο ψυγείο για να πήξει. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη custard  και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Βάζετε την κρέμα πάνω από τις φράουλες. Χτυπάτε τη φρέσκα κρέμα και την απλώνετε πάνω από τη custard. Διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες.
 
 
 
 
 
Μύδια με λευκό κρασί και μουστάρδα
 
Υλικά
 
40gr  ελαιόλαδο
 
80gr  κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
 
100gr  λευκό κρασί
 
200gr  ντομάτες ψιλοκομμένες
 
60gr  μουστάρδα
 
500gr  μύδια
 
40gr  βούτυρο
 
μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
ζωμό από το μαγείρεμα των μυδιών
 
Εκτέλεση 
 
Βράζουμε τα μύδια σε αλατόνερο. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε για 5 - 6 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και τα ήδη βρασμένα μύδια. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε για ακόμα 2 - 3 λεπτά. Τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
 
 
 


Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ραβανί


Υλικά
2 ποτήρια  σιμιγδάλι ψιλό
1  ποτήρι αλεύρι
5 αυγά
250gr βούτυρο
2  βανίλιες
1  κουταλάκι του γλυκού  baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού
1/3 ποτηριού ινδοκάρυδο τριμμένο
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό 2%

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Χωρίζουμε πρώτα τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια τους στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αυγών, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνουμε με κουτάλι τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με κουτάλι, με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το σιρόπι για 10 λεπτά, αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει και με κουτάλα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε όλο το γλυκό.




 
Ελιόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
 
Υλικά
 
4 ποτήρια αλεύρι
 
1 ποτήρι ελαιόλαδο
 
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
 
2 ποτήρια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένες
 
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 
λίγο δυόσμο ξηρό
 
Εκτέλεση
 
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το baking powder, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Λαδώνετε ένα ταψί, βάζετε τη μισή ζύμη και ρίχνετε από πάνω τις ελιές ανακατωμένες με το δυόσμο και το κρεμμύδι. Βάζετε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω και ψήνετε την ελιόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε την ελιόπιτα να κρυώσει, την κόβετε και την σερβίρετε.
 
 
 

 

 
Κρέμα με σιμιγδάλι και φράουλες
 
Υλικά
 
3/4 ποτηριού σιμιγδάλι
 
3 ποτήρια γάλα
 
1 ποτήρι φράουλες
 
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο ανάλατο
 
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη
 
3 αυγά
 
1 βανίλια
 
1/2 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
 
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
 
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
 
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού η κρέμα πήξει κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και ένα - ένα  τους κρόκους των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι να γίνουν μαρέγκα. Αφήνετε την κρέμα να γίνει χλιαρή και ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε την κρέμα ελαφρά και τη βάζετε στη πιατέλα. Σε ένα μπολ λιώνετε τις φράουλες. Βάζετε τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά. Σκορπάτε το μείγμα πάνω από την κρέμα.
 
 
 

 
Χαλβάς με γιαούρτι
 
Υλικά
 
1/2 κιλό σιμιγδάλι
 
1 1/2 ποτήρι γιαούρτι
 
1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
 
2 ποτήρια ζάχαρη
 
5 αυγά
 
3/4 ποτηριού αμυγδαλόψιχα
 
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 
2 βανίλιες
 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 
Εκτέλεση
 
Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Κρατήστε μια κουταλιά βούτυρο στην άκρη και ρίξτε το υπόλοιπο στο μείγμα. Ακολούθως  ρίχνετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το κονιάκ, τη βανίλια και την κανέλα. Στο μεταξύ χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε στο μείγμα εναλλάξ λίγη μαρέγκα, λίγο σιμιγδάλι το οποίο έχετε ήδη ανακατέψει με το baking powder  και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Αλείφετε ένα pyrex  με τη 1 κουταλιά βουτύρου που βάλατε στην άκρη και στρώνετε το μείγμα. Βάζετε  από πάνω την αμυγδαλόψιχα. Προθερμαίνετε το φούρνο  στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 55 λεπτά Κόβετε το χαλβά σε κομμάτια αφού κρυώσει.
 
 
 
 

 
Crumble  με σοκολάτα και ανανά
 
Υλικά
 
100gr  κουβερτούρα Nestle Desert
 
1 κονσέρβα ανανά
 
80gr  βούτυρο
 
80gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 
60gr  ζάχαρη
 
Εκτέλεση
 
Κόβετε τον ανανά σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το αλεύρι και την ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει το μείγμα σας  την μορφή χοντρής άμμου και να μην υπάρχουν κομματάκια βουτύρου. Κόψτε με ένα μεγάλο μαχαίρι την κουβερτούρα σε κομματάκια προσθέστε την στο μείγμα σας και ανακατέψτε. Απλώστε τον ανανά σε ένα pyrex και καλύψτε το με το μείγμα σας. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
 
 
 
 
 


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

 
Πουτίγκα σοκολάτας
 
Υλικά
 
2 κουβερτούρα Nestle Desert 200gr
 
600ml   γάλα
 
200ml  κρέμα γάλακτος
 
8  αυγά
 
120gr  ζάχαρη
 
80gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 
 
Εκτέλεση
 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος . Προσθέτετε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια. Απομακρύνετε από τη φωτιά μόλις αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας. Αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα και ψήστε για 20 λεπτά.
 
Τέλειο για τους λάτρεις της σοκολάτας!!!
 
 
 

 
Πάστα Φλώρα
 
Υλικά
 
250gr  βούτυρο
 
500gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 
ξύσμα λεμονιού
 
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
 
2 αυγά
 
μαρμελάδα (φράουλα, βερίκοκο κ.α.)
 
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι με το baking powder. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία επιφάνεια.  Σε ένα ταψί στρώνουμε τη μισή ζύμη στον πάτο του ταψιού και στα πλαϊνά και απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω. Πλάθουμε τη ζύμη σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά.
 
  •  Μπορείτε να θέλετε στις νηστείες στη θέση των αυγών να βάλετε 3/4 ποτηριού χυμό και στη θέση του βουτύρου να βάλετε Spry.
 
 

Muffins με βρώμη
 
Υλικά
 
125gr  βρώμη Κουάκερ
 
1/3 του ποτηριού αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα αλεσμένη
 
1 αυγό και 1 ασπράδι
 
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη
 
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 
1 μήλο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
 
2 κουτάλια της σούπας χυμό λεμονιού
 
ξύσμα λεμονιού
 
Εκτέλεση
 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα όχι με μίξερ. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι για μικρά  κέικ αφού πρώτα το λαδώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά. Μπορείτε να το βάλετε και σε φόρμα με τρύπα στη μέση σαν κανονικό κέικ. 
 
Νόστιμα, αφράτα και υγιεινά για όλες τις ώρες!!!
 
 

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

 
Τάρτα με Snickers
 
Υλικά
 
1 κουτί μπισκότα Oreo
 
100gr  βούτυρο λιωμένο
 
500ml  κρέμα γάλακτος
 
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
 
1 τυρί Philadelphia
 
3 Snickers
 
σιρόπι καραμέλας (έτοιμο)
 
Εκτέλεση
 
Για τη βάση
 
Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε με τα τριμμένα μπισκότα. Τοποθετείστε το μείγμα του μπισκότου σε μια βάση ταρτιέρας.
 
Για τη γέμιση
 
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα και το σιρόπι καραμέλας μέχρι να ενωθούν.  Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε λίγα κομμάτια σοκολάτας πάνω από το μπισκότο , το μισό ζαχαρούχο γάλα το οποίο έγινε καραμέλα αφού το βράσαμε και το μισό μείγμα από την κρέμα. Συνεχίζουμε με το καραμελωμένο γάλα και την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζουμε την τάρτα μας με σιρόπι καραμέλας και κομματάκια σοκολάτας.
 
 
Εύκολο και υπέροχο!!!
 
 
 

Σολομός με σάλτσα ούζου
Υλικά
4 φέτες Σολομό
4 κουτάλια σούπας τυρί κρέμα
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
2 ποτηράκια του κρασιού ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Ψήνουμε το Σολομό στη σχάρα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ούζο και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Δένουμε τη σάλτσα με το τυρί κρέμα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!!