ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015


Μους πραλίνας με μπανάνα

Υλικά:
170  gr κουβερτούρα Nestle Dessert  Πραλίνα
20 gr  βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος
4 μπανάνες
1 κουταλιά σούπας  μαύρη ζάχαρη
1 με 2 πουράκια
8 κομματάκια κουβερτούρα  Nestle Dessert (40 gr)

 Εκτέλεση:
Κόψτε την Πραλίνα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά). Ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με μίξερ. Καθώς χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μετά από 3 λεπτά αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα (συνολικά περίπου 6 λεπτά). Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και περάστε τις από το τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσουν. Σε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια τοποθετήστε πρώτα τις μπανάνες και γαρνίρετε με τη μους πραλίνας. Τοποθετήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο .Θρυμματίστε τα πουράκια και γαρνίρετε μαζί με ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας για να προσθέσετε τραγανότητα στο γλυκό σας.


Κέικ λεμόνι με επικάλυψη κρέμας
Υλικά

Για το κέικ
100 gr γιαούρτι
3 αυγά
250 gr  ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
400 gr αλεύρι  ζαχαροπλαστικής
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 1/2 κουταλάκια γλυκού baking powder

Για τη βουτυρόκρεμμα
85 gr  τυρί κρέμα
1/3 ποτηριού βούτυρο
1  βανίλια
4 ποτήρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαούρτι μέσα σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Ρίχνουμε το λάδι μαζί με το baking powder, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή  φόρμα  με στεφάνι , την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο.

Για τη βουτυρόκρεμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο . Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει το μείγμα και μετά το αλείφουμε πάνω από το κέικ.

 

Πατάτες με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο

Υλικά:
6 πατάτες του ίδιου μεγέθους
150 γραμμάρια ζαμπόν
200 γραμμάρια καπνιστό τυρί
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση


Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε φέτες, περίπου 4 mm.  Ύστερα, κόβουμε το τυρί σε κύβους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί και σχηματίζουμε στρώματα από πατάτες, ζαμπόν και τυρί. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε λίγο θυμάρι και το υπόλοιπο καπνιστό τυρί. Ψήνουμε για 20 λεπτά, έως ότου θα έχουν σχηματιστεί μια ωραία χρυσή κρούστα.